Skillnaden mellan fransk bulldogg och Boston TerrierFransk bulldogg vs Boston Terrier

Fransk bulldogg och bostonterrier är två hundraser som kan förväxlas med varandra på grund av deras likhet i utseende. Denna likhet orsakas av deras gemensamma förfader, den engelska bulldoggen. Boston Terriers är en produkt av avel en engelsk bulldogg med en terrier ras medan den franska bulldoggen är en korsning mellan engelska och franska rasen. Det finns också spekulationer om att en fransk bulldogg användes för att producera Bostonterrierns istället för den engelska varianten.

Den franska bulldoggen är associerad med Frankrike medan Boston terrier är en amerikansk ras. Ägare av franska bulldoggar kärleksfullt kallar rasen 'Frenchies' medan det inte finns någon 'smeknamnet' för Boston Terrier.

Den samlade utseende båda raserna är inte samma sak. Franska bulldoggar är kortare med stockier bygger och större benstrukturer. De är också tunga och bredare i kroppsform. De har så kallade 'fladdermusöron'. Benen är också kort.

Samtidigt bostonterrier är lättare och längre. De har en smal bygga med långa ben. Deras öron är små men pekade. Öron en Boston terrier karakteriseras som drop öron.

Ansiktena på en fransk bulldogg och Boston Terrier sannolikt samma eftersom båda raser ärvt samma mops ansiktet av engelsk bulldogg. Ansiktet är stort och kvadratformade. Den franska bulldoggen har väl avrundad kinder med tunga rynkor. Däremot har Boston Terrier platta kinder och skrynkligt hud.

Boston Terriers har också särskiljande vita tecken. Dessa markeringar finns på hunden 'huvud, hals, bröst och ben. De är i kombination med hunden' s färg. Å andra sidan, franska bulldoggar don 't har dessa markeringar och har vanligen bara en färg på hela kroppen.

Båda raserna uppvisar samma temperament C mycket söt, djupt tillgiven och vänlig. De är också intelligenta hundar. Men deras energinivåer är mycket olika. Boston Terriers är mycket energisk och kräver en hel del övning och aktiviteter. Franska bulldoggar behöver bara övning för att hindra dem från att bli överviktiga.

Både fransk bulldogg och Boston Terrier har liknande hälsofrågor, däribland andningsproblem och värme intolerans på grund av deras korta, fina släta rockar.Sammanfattning:

Både Fransk bulldog och bostonterrier har många gemensamma drag. Dessa inkluderar anor, mops ansikten, liknande hälsofrågor, temperament och fysiska attribut, inklusive kvaliteten på pälsen.


Franska bulldoggar kallas ofta 'Frenchies' som deras smeknamn. Boston terrier kallas inte av några andra namn.


Den största skillnaden mellan en fransk bulldogg och en Boston terrier är deras utseende. En fransk bulldogg är liten men kraftigare med korta ben. Det är också tungt med en stor benstomme. Å andra sidan, är Bostonterrierns större med en smal kroppsbyggnad och långa ben. Det är lättare i jämförelse.


Öronen är också en plats av kontrast. Franska bulldoggar har 'fladdermusliknande' öron medan Boston Terriers har 'drop' öron.


Franska bulldoggar är också kända av deras väl avrundad kinder och rynkor i ansiktet. Samtidigt har Boston Terrier inga rynkor och platta kinder. En annan skillnad i Boston Terriers är de vita markeringarna på deras huvud, hals, bröst och ben.


Både franska bulldoggar och bostonterrier är mycket tillgiven och vänliga raser. Men den franska bulldoggen känt att monopolisera sina ägare.