Skillnaden mellan regn och regnskurarRegn vs. Duschar

Tittarna får inte ägna stor uppmärksamhet åt TV-sändning; Men meteorologer använder ofta termer som kan verka ganska vanliga i början, men är faktiskt tekniska jargong inom området för väderprognoser. Dessa inkluderar termerna regn och dusch.

Meteorologer och väderexperter både alla har kommit att acceptera dessa villkor eftersom de hjälper avgränsa definitionen av vissa förvirrande väderfenomen. Dessa villkor är också sägs vara mer konsekventa och korrekta i märkning sådana händelser. Ja, regn och dusch är två av de vanligaste termer som används för att beskriva vädret. Så hur dessa två termer skiljer sig? För att undvika ytterligare förvirring, och för att stoppa utbytbara användning av båda termerna, fortsätta att läsa.

Regn anses vara ett mer utbrett fenomen. När det är en regnig dag, eller när det regnar, kommer man se häll av regnvatten i nästan alla (eller alla) områden. Denna regniga episod varar även under en längre tid. Regn är också tänkt att komma från stratusmoln.

Omvänt, duschar är mer spridda än regn. I detta sammanhang finns det olika former av duschar eller nederbördsfördel klassificerade. Isolerade duschar är de som är uppdelade under en viss tid. För det andra är lokala duschar regn som händer i en mycket mindre täckningsområde. Det finns också de så kallade ojämna duschar. Från ordet 'ojämn', denna dusch händer oregelbundet inom ett visst område.

Även om denna händelse är också klassas som en form av regn, är en annan egenskap hos duschar som de inte täcker ett stort geografiskt område, därav uttrycket lokala duschar som nämnts ovan. Detta betyder helt enkelt att det kan hälla (regn) i centrum, medan det fortfarande är torrt på bostadsområdena. Du kanske redan har sett många fall där man faktiskt har sett duschar. I detta avseende borde det 'inte vara en överraskning för vissa, om de ser det regnar någonstans långt norrut, medan deras placering förblir ganska torr utan några tecken på regn som helst. Dessutom är duschar ofta att pågå under en kortare tid än verklig regn . de börjar också och eller slutet, mer abrupt än regn. Slutligen, duschar (oftast kommer från cumulusmoln) kan åtföljas av kraftiga regn, och även hagel, men det är mindre stabil än den vanligare regn.Sammantaget regn och duschar skiljer sig åt i följande avseenden:

1. När det gäller täckning, regn täcker vanligtvis ett mycket större område än duschar.

2. I tärnor varaktighet, regn vanligtvis varar längre än duschar.

3. När det gäller förekomst, duschar ofta börjar och slutar mer abrupt (plötslig) jämfört med regn.