Skillnaden mellan fästingar och lopporFästingar vs Loppor

Var det på djur eller människor, ingen vill vara smittade av parasiter. Men när de börjar livnär sig på blod sina värdar, behöver du vanligtvis att gå till källan för att stoppa angrepp. Här kommer vi att ta en titt på skillnaden och likheter mellan två sådana parasiter som livnär sig på livet på sina värdar '' fästingar och loppor.

Vetenskapligt kallade små spindeldjur från Ixodoidea familjen, fästingar är yttre parasiter som lever på blod från fåglar, däggdjur, reptiler och amfibier. De är inte en trevlig sak att ha alls så långt som värdar är berörda, eftersom de kan leda till sjukdomar som Lyme, Q-feber, återfallsfeber och fästingburna meningoencefalit.

Det finns två familjer av fästingar kallas hårda och mjuka fästingar, och det finns över 900 arter av dem.

Loppor, å andra sidan, är insekter som också är yttre parasiter. De lever på blod från däggdjur, fåglar och ja, människor. Några av de vanligaste arterna av loppor innefattar de som finns i katter, hundar och människor '' samt den nordliga råtta och orientaliska råttloppor.

Om du har husdjur, och du är inte säker på om de attackeras av fästingar eller loppor, är det bäst att konsultera en veterinär. När loppor attack, kommer det att leda till en kliande känsla på kroppen av värden. Djurägare kan få allergiska reaktioner på saliven av loppor, som kan resultera i utslag, medan inslag av loppor skulle orsaka inflammation i det drabbade området.Samtidigt fästingar attack på ett sådant sätt att de fäster sig till kroppen i värdlandet. De kan också hoppa, flyga, eller droppa från en abborre, och faller på några intet ont anande offer. Fästingar finns vanligen i områden där högt gräs och buskar växa, medan loppor kan hittas i hem där det finns husdjur och andra djur lever. För att bli av angrepp av både loppor och fästingar, kan du använda flytande sprayer eller spray för att styra sin befolkning.

Sammanfattning:

1. Fästingar är små spindeldjur, medan loppor är insekter '' men båda är externa parasiter.

2. Fästingar har mer än 900 arter, medan loppor är vanligast på katter, hundar och människor.