Skillnaden mellan Aardvarks och AnteatersAardvarks vs. Anteaters

Folk förväxlar vanligen aardvarks med anteaters, och vice versa. I själva verket är det inte ovanligt att en jordsvin som skall dagligt tal hänvisas till som en 'anteater'. Trots detta lokala smeknamn, och deras något liknande utseende, aardvarks och anteaters inte är relaterade, och lever på olika kontinenter.

En invånare i Afrika, är Aardvark de enda kända levande arter av tubulidentataen däggdjurs ordning. Det är också ibland kallas 'jord gris' eller 'mark gris' på grund av det faktum att de europeiska bosättare trodde Aardvark liknade den domesticerade svin; även om Aardvarks är inte på något sätt är relaterade till någon typ av gris.

Aardvark har oproportionerligt långa öron och en svans som börjar tjock vid basen och smalnar av mot slutet. Med sin korta nacke och krökt rygg, tillsammans med de långa rörliknande öron, liknar aardvarken en hårlös kanin med en ovanligt lång näsa. En nattdjur, en aardvark hålor under jorden för att sova under dagtid, och är känd för att gräva en ny håla så ofta som varje natt. Kvinnliga aardvarks tenderar att bli ansluten till ett geografiskt område, medan manliga aardvarks är mer benägna att resa till delar okända.

I kontrast, tillhör anteater till pilosa ordning, och förbinds till sengångaren. Fyra olika arter av anteater kan hittas i Syd- och Centralamerika. De håller normalt fuktiga miljöer, såsom träsk eller flodbanker, och ibland fuktiga skogar. De fyra arterna varierar i storlek från ca två till åtta fot i längd. Liksom aardvark, de är ensamma djur, med undantag för mor och barn gruppering. Till skillnad från den aardvarken, levande anteaters ovan jord. När de vill sova de bara krypa upp i en lugn plats och använda sina yviga svansar för att täcka sig.

Dessutom, jordsvin har bara en aning av kort grovt hår, medan anteaters har lång yvig päls, och är allmänt misstas för björnar. Men du kan fortfarande ha dem båda över för lunch utan saker blir besvärligt, eftersom myror och termiter är att föredra mat för båda dessa medlemmar i djurriket. Sammanfattningsvis anteaters skiljer sig från aardvarks på följande sätt:1. Anteaters lever i Syd- och Centralamerika, medan aardvarks bor i Afrika.

2. Aardvarks är de enda arter i storleksordningen tubulidentataen, medan det finns flera anteater arter som alla tillhör ordningen pilosa.

3. Anteaters bor ovanför marken, medan aardvarks föredrar att gräva jord.