Skillnaden mellan Otters och BeaversUtter vs Beavers

På ytan, vid första anblicken kan det tyckas inte mycket av en skillnad mellan utter och bäver. Ändå är de väldigt olika djur, och även komma från olika order.

Uttern är en medlem av den beställacarnivoraen. Bävern är en medlem av ordningen Rodentia. Detta grundar sig på vissa fysiska skillnader, men belyser också en viktig skillnad i deras livsstil. Uttern är en köttätare, medan dammen byggande bäver är en gnagare, och föredrar vegetarisk livsstil.

Uttern är en släkting till vessla. Bävern är en släkting till råtta. Medan de håller mycket liknande egenskaper, deras övergripande skillnader ursprung skapa olika typer av beteenden, och olika egenskaper hos studien.

Den fysiska utseende varje är också lite annorlunda. Bävern är något knäböj, byggd i en kortare och stockier sätt, som en husky liten kille. Den långsträckta svansen av bäver används för simning, byggnad, och kommunicera med andra bäver, och är mycket utmärkande. Alternativt är utter 'kropp längre, tunnare i sin bygga, och har en svans som är lång men avsmalnande.

En bäver bygger en damm, eller en lodge, för hans livsmiljö. Dessa är vanligt förekommande längs vattendrag, grunda floder och andra höga åtkomst biflöden. Dessa livsmiljöer kan vara mycket invecklad och stor för att hysa hela familjer under parningsperioden.

Utter, å andra sidan, lever i vad som kallas en holt. En holt är som en dold hål huggen under en del av landskapet. En fallna träd eller en stor sten kan ge en bra ingång för utter, även om många gånger han bygger sin entré under vatten för att förhindra mark rovdjur från att kunna komma in i området.

Utter tenderar att leva by the riverside, och längs banker som deras föredragna omgivningar. Detta ger dem tillgång till bra jaktmarker, samtidigt som de lätt ingången till sitt hemvist. Till skillnad från bäver som föredrar att bygga över en mindre vattenmassa, kan utter leva i utkanten av djupt vatten.

Sammanfattning:

1. Uttern är ett rovdjur.

2. bäver är en växtätare.3. Uttern tillhör ordningen Carnivora.

4. bäver tillhör ordningen Rodentia.

5. utter är relaterad till vessla.

6. bäver är relaterad till råttan.

7. Uttern är längre, tunnare och har en avsmalnande svans.

8. bäver är kortare, stockier, och har den kontroll tale lång, platt svans.

9. Beavers bor i dammar.

10. Uttrar lever i Holts.

11. Beavers föredrar grundare vatten med två strandlinjer (om möjligt).