Skillnaden mellan ACA och AKCACA Vs AKC

Två amerikanska hund register verkar vara på toppen av tävlingen. De är ACA och AKC. De två är inte den enda amerikanska register för hundar runt för det finns mycket mer av andra liknande företag. Dessutom finns det flera likvärdiga register klubbar som tjänar samma funktion som AKC eller ACA i andra länder runt om i världen.

Utan någon form av fördomar, är AKC verkligen mer ansedda registret än ACA. På grund av detta, deras tjänster är utan tvekan en mycket dyrare jämfört mot deras imitatörer. Förresten, är AKC förkortningen för den amerikanska Kennel Club, som är den äldsta hund registret i USA

Men tänk om detta, det spelar ingen 't menar att eftersom en hund är AKC registrerade så kommer det automatiskt anses en kvalitet hund inte heller innebära att uppfödaren är alltid en ansedd en. Vad detta betyder är att hundens' s föräldrar var dels är registrerad enligt AKC, varför det kan betraktas som en renrasig hund. Naturligtvis är det bara högst troligt att köpa en AKC registrerad hund skulle ge köparen fler chanser att köpa hundar av bästa kvalitet och de som togs upp av pålitliga hunduppfödare.

Att klara upp saker och ting, är det inte ansvar klubben att föda upp hundar '' Det är bara ett register. Dessutom gör AKC inte acceptera någon utanför hund bortsett från dem som kom från avkomman av sina egna AKC registrerade hundar. Det finns ett undantag men när det gäller dikterar att hunden kommer från ett annat land och är registrerad i motsvarande register klubb. I detta fall är hunden som berättigar till AKC registrering genom tvär registrering.

AKC registrering kan vara en form av social status för hundar eftersom att köpa eller äga en icke-AKC registrerade hund kan höja den röda flaggan för de flesta hund köpare eller hund älskare. AKC är inte också ett företag som bedömer din hund om det passar vissa kriterier för kvalitet eller inte, det är bara där för att underlätta registreringen av renrasiga hundar och hålla den i sina register för evigt. Det håller reda på en hund 's härstamning eller härkomst.För de mest uppenbara skäl, har andra registreringsföretag grodda som ACA (American Canine Association) att utfärda attraktiva hund certifieringar för potentiella hund köpare. De möjliggör en hund att 'registrerad' under sitt bälte. När det gäller deras tjänster, har ACA av ett mer överkomligt utbud av hund tjänster. De kan även ge en del av deras registrerade hund med fria veterinär och hund tränare besök.

1. AKC är den äldsta hund registret i US jämfört med ACA, vilket är bara en nyare register.

2. AKC är en mer ansedd hund registret klubb än ACA.