Skillnaden mellan stenar och mineralerStenar vs Mineraler
För så lång tid har det varit en stor förvirring mellan begreppen berg och mineral. De flesta människor kan använda en i stället för den andra och vice versa när de i själva verket borde 'inte vara. Stenar och mineraler har en mycket tydlig skillnad mellan dem. Det är ganska lätt att separera vilken som är vilken genom att bara hänvisa till sina definitioner. Men , bokstavligen klassificera en mineral från en klippa kan ta år av studier eftersom det finns massor av dessa frågor lurar någonstans i världen.

Enkelt uttryckt, mineraler är alla tillverkade av endast en Vart, under vanliga betingelser, kan de bilda de så kallade kristaller. Dessa kristaller är ofta för minut i storlek att de inte kan ses lätt med blotta ögat. Vissa av dem kan till och med bilda glas alldeles särskilt när den utsätts för snabb kylning. Således, mineraler är bara kristaller staplade med varandra. På grund av detta, är mineraler skördas (bryts) av många skäl. För en, de bryts på grund av de specifika element inom mineral. Alternativt kan de användas för estetiska ändamål mer sannolikt hänföras till deras unika egenskaper lyster, färg och hårdhet bland andra.

Mineraler förekommer naturligt i jorden. Med detta kan alla andra naturligt förekommande element också betraktas som mineraler. Dessutom är mineraler alla klassificerade som oorganiskt material.

Omvänt är stenar i princip består av en eller flera typer av mineraler i kombination. Ett bra exempel på en sten med en dominerande mineral är sandsten. Denna sten består typiskt av mineralet kvarts. Följaktligen är det definitiva att mineraler är faktiskt rock 's prime byggstenar. I motsats till tron ​​på många, stenar aren' t alltid fast ämne i naturen. Det finns mindre fasta klipp former som leror, jord och även vulkanisk magma.Kanske några av de vanligaste mineralkombinationer som bildar stenar är kvarts, glimmer och fältspat combo. Dessa mineraler kan bilda stenar pegmatit, skiffer, skiffer, gnejs och granit (den populära kök yta för diskbänkar, bar bordsskivor och liknande). Marmor och kalksten är populära golv stenar och är gjorda av mineralet kalcit. Naturligt, när vulkaner får utbrott de avger den basaltisk bergart som är sammansatt av augite och plagioklas fältspat.

Allt som allt är stenar helt enkelt definieras med vad de faktiskt gjorda av. Mineraler å andra sidan har alla samma nämnare '' kristallerna. De kan bli blankare än diamanter eller delvis mattare än kol. Icke desto mindre, de skiljer sig från varandra eftersom:

1. Rock är en mer generell term än en mineral.