Skillnaden mellan havet och sjönSea Vs Lake

Nästan vem som helst vet skillnaden mellan en sjö och hav. Men när frågan om den sanna naturen av andra hav som Kaspiska havet, människor redan har andra tankar. Ja, sätter förvirringen i vid identifieringen vissa vattenförekomster som kallas hav men faktiskt sjöar. Av vilka ett exempel är den mycket populära Döda havet som råkar vara den lägsta nivån sjön i världen, för att inte nämna ett av saltiest finns. Så hur kommer Döda havet är en sjö och inte ett hav?

För det första är en sjö en inre vattenförekomsten. Detta innebär att den är omgiven av land. Kroppen av vatten är oftast måttlig till stora i storlek med vattenytan utsätts mot atmosfären. Således, de flesta sjöar i världen har en yta på under 100 kvm. Mi. även om det finns dussintals andra sjöar som även spänner mer än 1.500 kvadratmeter. mi. i området. Med avseende på djupet, majoriteten av sjöar är grundare än haven.

Som nämnts, sätter förvirring eftersom det finns några sjöar som namnges som hav. Bortsett från Döda havet, är Kaspiska havet en annan sjö som kallas havet. Den behandlas av många som ett hav på grund av dess storlek. Denna sjö är så stor att oavsett vinkel du 'll försöka att titta på, det verkar som om du' re tittar på en lång sträcka av stranden. Detta beror på att Kaspiska havet är den största eller största sjön i världen. Det gränsar till flera länder, däribland Iran och södra Ryssland. En annan sjö som kallas havet är Aralsjön.

Tvärtom, hav skiljer sig från sjöar, eftersom de inte är omslutna av land. De har en relativt större mängd vatten och är vanligen kopplade till den breda öppna havet. Hav är utan tvekan djupare jämfört med sjöar. Det är en kontinuerlig sträcka av saltvatten. Det 'är ett undantag från denna definition men eftersom ett hav kan också vara en kust (som en sjö) enorma kropp saltlösning (salt) vatten som spelar' t har ett utlopp mot ett hav. Denna definition kan bäst tillämpas på fallet med Kaspiska havet.

Övergripande:  1.

    Sjöar är grundare än haven
  2.

    Sjöar omges av ett organ av mark.
  3.

    När det gäller vattenvolymen, kan sjöar vara liten, måttlig till stora i storlek medan haven är ofta alltid mycket större i storlek.
  4.