Skillnaden mellan Ick och IchIck vs Ich

Vi älskar husdjur. Som spelar 't? Husdjur får oss att må bra och håller vår stress bort. De kan ibland skydda oss i tider av fara eller ens offra sina liv när de behöver, såsom berättelser om hundar spara sina ägare från dödsfall eller olyckor.

Vissa hushåll äger fisk som sina husdjur eftersom det är mycket avkopplande att se fiskar simmar. Koi 's är en av de mer kända och dyrare typer av fisk husdjur som kan tas om hand. Men när det handlar om vattenlevande djur, måste vi utbilda oss med de potentiella sjukdomar som de kan få när de är i ett artificiellt kärl såsom akvariet.

En av de vanligaste dödsorsakerna i dessa fiskar är vad du kallar Ick eller Ich. Finns det en skillnad mellan de två? Låt oss ta reda på.

Ich har ingen skillnad med Ick som uttalet av det är det senare ordet. 'Ich' eller 'Ick' står för Ichthyophthiriasis, och det orsakande medlet för det är Ichthyophthirius multifilis. Det är en protozo som trivs i sötvatten, men det är vanligare i akvarium. Detta protozo är den främsta orsaken till fisk dödsfall bland akvarier och vattentankar. Ick eller Ich är också känd som den vita pricksjuka.Ick eller Ich påverkar en fisk när den har ett lågt immunförsvar som orsakas av stress. Fisk blir stressad i vissa faktorer, såsom temperaturen på vattnet, invånarna, leverans av fisk och mycket mer. Eftersom det är vit pricksjuka, är uppkomsten av det som en vit fläck över gälarna och skalor för ditt husdjur fisk. Detta kommer att orsaka en irritation och klåda till fisk för de kommande dagarna. Fisken kommer att dö på grund av andnöd, svår agitation, och undertryckande av aptit.

För ägarna att styra Ick eller Ich, måste de höja temperaturen på sina akvarier upp till 78-80 grader Fahrenheit under 2 dagar. Detta kommer att döda sötvatten Ich. Formalin och malakitgrönt är också effektiva i att eliminera denna protozo.

Sammanfattning:

1. Ich har ingen skillnad med Ick som uttalet av det är det senare ordet.
2. Ich eller Ick, en protozo, står för Ichthyophthiriasis och det orsakande medlet för det är Ichthyophthirius multifilis.
3. Ick eller Ich påverkar en fisk när den har ett lågt immunförsvar som orsakas av stress och kan så småningom leda till döden för ditt husdjur fisk.
4. För ägare att kontrollera Ick eller Ich, måste de höja temperaturen på sina akvarier upp till 78-80 grader Fahrenheit under 2 dagar.