Skillnaden mellan alger och svamparAlger vs Fungi

När någon frågade om skillnaden mellan alger och svampar, är det snabba svaret troligen att alger är gröna slemmiga fråga som du kan följa på basen av akvarium eller längst ned i din pool när det lämnas icke-klorerade. För svampar, dessa är de svampar som du lätt kan se skogen eller till och med din egen bakgård. Tja, är det förmodligen det enklaste visuella skillnaden mellan de två.

Främst är svampar pluralformen för svamp. Det finns många typer av sådana som mögel, jäst och de mest populära '' svamp. Svampar kan bryta ner organiskt material mycket snabbare. De äter bokstavligen upp de tillgängliga näringsämnen som i fallet med en överblivet frukt som 'är kvar i det fria vid vanlig temperatur. Efter en ganska lång tid, kommer denna frukt blir oätliga eftersom mögel börjar att omge och äta upp den. De är' nedbrytare 'som ger något tillbaka till jorden (ändra organiskt till oorganiskt).

De beskrivs som både symbiotiska och parasit. De försöker att försörja sig själva med hjälp av kol från andra organismer. Notera, nästan vad som helst strukturellt baserade på kol: människor, växter, insekter och de flesta djur.

Det finns vissa svampar som är kända för att vara ätliga som Portobello svamp, halm svamp och ostronskivling. Ädelost är också en populär mat objekt som härrör från svampar. Trots detta finns det fortfarande många svampar som anses farliga för förtäring. Som sådan bör du inte äta svamp som du bara se någon annanstans som i skogen och skogen. Ofta är dessa svampar är giftiga i naturen. Men även svampar aren 't klassificeras som djur de är utan tvekan fortfarande inte är växter. Faktum är att de indelas i en stor grupp separat från växter och djur' 'Kingdom svampar.Alger (singular alger) är annorlunda eftersom de är växt liknande. Detta innebär att de också göra fotosyntes eftersom de använder ljusenergi för näring ovanpå alla mineraler de får från vattnet som omger dem. Således, de omvandlar det oorganiska in i ett organiskt material. Dessutom är alger sägs vara ursprunget till de primitiva växtsorter. De var de biologiska förfäder många av dagens 'är högre växter. Som svampar, vissa alger (dvs sjögräs) är ätliga.

1. Alger är växt-liknande skillnad från svampar.

2. Alger mestadels trivs i eller under vattnet medan svampar växer på land.