Skillnaden mellan Flea och bed bug bitesFlea vs Bed Bug Bites

Även om du 're omedveten om det, kanske du inte vet att du' re redan biten av loppor och vägglöss. Dessa parasiter är nästan överallt, och en ökar hans eller hennes sannolikhet för exponering genom att resa till andra okända områden. Om du 're att ha några problem med att skilja de två genom att bara döma på hur varje ser (nästan identiska), kan det vara bättre att förstå deras skillnader på grund av deras respektive bettegenskaper.

Loppor är små blod suckers som hör till ordningen Siphonaptera. De trivs på ett brett spektrum av värdar som katter, hundar, kaniner, möss, ekorrar och råttor. Dessa parasiter är utrustade med sina specialdesignade käkar som gör det möjligt för dem att tränga igenom huden på sina offer för att suga ut blod. Människan sägs vara mer motståndskraftiga mot loppor jämfört med domesticerade djur. Men vissa åldersgrupper, som barn, befinner sig allergisk mot loppangrepp.

Vägglöss är mer nattlig aktivitet. De tenderar att bita på natten och har inslag som liknar nära till de som kommer från din typiska mygga. Andra kan även förvirra bed bug bites med allergier, men detta bör inte vara fallet som bed bug bites följer en märklig grupperat mönster.

Även om bett egenskaperna för varje parasit inte kan vara sant för alla individer på grund av det unika i reaktionen från person till person, fortfarande finns det några mycket identifierbara funktioner. Främst när du är biten av en loppa, är knölen skapade ganska liten och omgiven av en gloria. Däremot, vägglöss skapar en rödaktig, något upphöjd och härdade bula som liknar myggbett.Som nämnts, vägglöss har en mycket märklig bett mönster. De skapar vanligtvis en linjär eller rak bita arrangemang i motsats till fleabites vara mer oregelbunden och visas slumpmässigt. Men även om mönstret är slumpmässig, bettet fördelning loppor är i allmänhet beläget vid ankeln eller ben områden. De är sällan att attackera de övre kroppsdelar. Tvärtom vägglöss gärna bita var som helst på kroppen mest speciellt de övre delarna. När det gäller klåda, båda bites är besvärande, men loppbett tenderar att utvecklas till allergier, hud svullnad och andra sekundära infektioner i vissa offer.

Sammanfattning:

1. bula skapas i ett loppbett är liten och har en gloria som omger den. Knölen som skapas i en vägglusbett är rödaktig, härdad, och bara något upphöjd (som liknar ett myggbett).
2. Bettet mönster vägglöss är linjär och rak medan den för loppor är oregelbunden och mer slumpmässigt.
3. Bettet placeringen av vägglöss kan vara var som helst på en 'kropp medan den föredragna bite lokaliseringen av loppor är den nedre delen av den mänskliga kroppen (ankeln och ben).