Skillnaden mellan tropiska stormen och orkanen Tropiska stormen vs Hurricane

Orkaner och tropiska stormar är båda mycket stora stormar. De är båda av en tropisk natur, och skillnaden mellan dem ligger i hastigheten på vinden. Orkaner och tropiska stormar börjar som en tropisk fördjupning. Tropiska fördjupningar börjar som ett lågtrycksområde över havet som har potential att bli större och starkare. Den tropiska fördjupningar inte få ett namn, men är tal som 'tropisk fördjupning 4,' osv. När vindhastigheten ökar och toppar vid 39 km / h, då den tropiska depression ges ett namn av National Hurricane Center, till exempel 'tropiska stormen Irene.' När vinden håller allt snabbare och når över 74 km / h, blir det en orkan. Namnen på de orkaner är desamma för gemensamma identifikation i hela landet som 'Hurricane Irene.'

tropiska stormar
Tropiska stormar är extremt lågtrycken över havet med en cyklon rotation av vindar. De kan vara mycket starka åskväder. De tropiska stormar kallas tropiska stormar eftersom de utvecklas oftast i tropikerna. I allmänhet språk, människor hänvisar till tropiska stormar som tropiska cykloner också på grund av cyklon tendens vinden, men denna användning är felaktig. Tropiska cykloner är faktiskt hela vädersystem som omfattar tropiska fördjupningar, tropiska stormar och orkaner.

En tropisk storm klassificeras enligt dess hastighet. När hastigheten på vinden är mellan 39 km / h till 73 km / h, är den tropiska depression utvecklas klassificeras som en tropisk storm. Till exempel, när Irene slog New York, hade förlorat sin vindhastighet och ansågs vara en tropisk storm i stället för en orkan. Det inte orsaka mycket skada i denna region jämfört med North Carolina där vindhastigheten var tillräckligt för att kategorisera 'Irene' som en orkan. Tropiska stormar bära värme till högre breddgrader från de lägre breddgrader. Detta är ett viktigt fenomen i naturen.

National Hurricane Center började ge namn till tropiska stormar sedan år 1953. Orsaken namnge dem var så att det var lättare att identifiera en storm med namn i hela landet snarare än dess logistik. The Hurricane Center beslutar namnen som skall användas varje år i förväg; en lista följs för att nämna de tropiska stormar. Tidigare bara kvinnor 'var s namn som används för att namnge tropiska stormar och orkaner, men sedan 1979, män' s och kvinnor 's namn används i alternerande mönster.Orkan
Orkaner anses vara intensiv, cyklon eller roterande vädersystem som bildas över hav oftast i tropikerna på grund av bildandet av låga depression områden med vindhastigheten överstiger 74 km / h. De har en spiralform och en väldefinierad ögat som skiljer den från andra tropiska stormar. Orkaner har observerats att vara mindre i diameter än halva latitud stormar. Orkaner bildas på grund av att luften spiral inåt i en moturs riktning. Det är mest intensiva vid lägre höjder, men cirkulationen blir svagare med höjd och slutligen vänder medurs nära toppen av stormen.

Sammanfattning:

1. Tropiska stormar är extremt lågtrycken över havet med en cyklon rotation av vindar. Orkaner anses vara intensiv, cyklon eller roterande vädersystem som bildas över hav oftast i tropikerna på grund av bildandet av låga depression områden.
2. När hastigheten på vinden är mellan 39 km / h till 73 km / h, är den tropiska depression utvecklas klassificeras som en tropisk storm. Men när vindhastigheten överstiger 74 km / h, kallas det en orkan.
3. Hurricanes har observerats att vara mindre i diameter än halva latitud stormar.