Skillnaden mellan Cavalier King Charles Spaniel och King Charles SpanielCavalier King Charles Spaniel vs King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel och King Charles Spaniel är två olika typer av hundar i Cocker spaniel familjen. Även om deras namn är mycket lika, det finns många fysiska och temperaments skillnader mellan de två. Det har varit mycket kontroverser mellan ägarna av de två hundar. King Charles Spaniel är en renrasig som kostar tusentals att köpa. Cavalier King Charles Spaniel är inte en renrasig utan har sålts vilseledande av uppfödare som sådan. Båda spaniels är vanliga i Storbritannien, och kung Charles II var inspirationen för skapandet av rasen.

En Cavalier King Charles Spaniel är fysiskt skiljer sig från King Charles Spaniel, är det emellertid inte renrasiga. Cavalier King Charles Spaniel är inte renrasiga spaniels och visas liknar King Charles Spaniel, men de är inte samma sak. King Charles Spaniel är eftertraktade av renrasiga ägare och uppfödare över hela världen. Skallen av Cavalier King Charles Spaniel är platt mellan och nära öronen och näsan av Cavalier är kortare än den typiska kung Charles. King Charles har ett kupolformat huvud med stora och ibland utstående ögon. Näsan av King Charles är liten, vände upp och nästan i jämnhöjd med toppen av skallen själv. En enastående egenskap hos kung Karl är underbett eller lätt framskjutning av underkäken ytterligare sedan toppen. Fötter Cavalier är väl stoppad, små, och har fjäderliknande päls ovanpå tassar själva. Dessa spaniels är större än King Charles eftersom de kan växa till nästan 18 pounds och kommer att ha en svart, solbränna, och även tri-färgade pälsar. Vissa Cavaliers kan ha en cut svans, och andra kan ha en full längd svans beroende på ägaren av spaniel.

King charles spaniel är mindre än Cavalier King Charles eftersom de bara kan väga upp till 14 pounds. Fötterna på denna spaniel är avrundade och är liknande den i en katt. Cavalier och kung Charles spaniel tenderar att vara vänlig, utåtriktad, och icke-aggressiv. De är stora familjehundar med en reserverad och snäll disposition mycket till skillnad från andra små hundar.Sammanfattning:

1. King Charles Spaniel och Cavalier King Charles Spaniel är typer av hundar i spaniel familjen. De skapades i likhet med kung Charles II 's hund under restaurering.
2. Cavalier King Charles Spaniel har en platt huvud och inte renrasiga spaniels. King Charles spaniel är purebreds och har ett kupolformat huvud med utstående ögon och ingen nos. Eftersom The King Charles spaniel är renrasiga, de är dyra att äga medan Cavalier inte.
3. Både Cavalier och King Charles spaniel är samma färg och kan ha en dockad eller fullängds svans beroende på vad ägaren eller uppfödaren.