Skillnaden mellan tratt Cloud och TornadoTratt Cloud vs tromb

Under de senaste åren, verkar det som om det har varit ett angrepp av naturkatastrofer att slå länder, till synes från ingenstans '' som tyfoner, jordbävningar och tsunamis. En del av det sätt som vi bör vara beredda att lära sig om grunderna i de naturkatastrofer som kan påverka oss. Här kommer vi att titta på de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan en tratt moln och en tornado.

Först, vad exakt är tratt moln? Som namnet antyder är dessa moln som är formad som en tratt, och de faktiskt består av droppar av kondensvatten. Vattnet kombineras med en kolonn av vind, som sträcker sig från basen av molnet '' som i verkligheten inte nå marken eller havsytan.

Tratt moln är typiskt förknippade med supercell åska, som har en storskalig rotation. När tratten moln vidrör marken '' det är den tid då det blir en tornado. Även om det är sant att det finns tratt moln som senare visar sig vara tornados, det finns en hel del tratt moln som finns kvar i detta tillstånd, eftersom de inte kommer i kontakt med marken. I de flesta fall bör åsynen av en tratt moln vara orsak för att söka skydd, eftersom det kan förvandlas till en fullfjädrad tornado.

Tromber, å andra sidan, är en mer bekant, men ändå extremt farlig väderfenomen. Det 'sa våldsamma, roterande luftpelare som kommer i kontakt med marken och cumulus moln. Tromber kan vara av flera typer och styrkor, som omfattar landspout, waterspout och multipla virvel tromber. En tratt moln endast spotted visuellt när det passerar overhead, men tornados detekteras genom pulsdopplerradar.

Vid slutet av dagen, ser en tratt moln innebär att du kanske bara har missat katastrof, medan möter en full blast tornado liknar upplever naturen 'vrede. Oavsett vilken av dessa två du stöter på, är det bäst att vara alert hela tiden, och söka skydd vid behov '' så att du kan hålla sig borta från skada 's sätt.Sammanfattning:

1. En tratt moln är en specifik typ moln som består av droppar av kondenserat vatten och luft, medan en tromb är en specifik typ av tratt moln.

2. En tratt moln roterar luft som inte gör det till marken, medan en tornado är en luftpelare som våldsamt roterar och sträcker sig från molnet till marken.