Skillnaden mellan insekter och buggarInsekter vs buggar

Vad gör en insekt en bugg? Insekter är de små, levande varelser som hör till leddjur stammen som är en av de mest skilda grupper av djur. Även människor betrakta dem som skadedjur, de är en integrerad del av ekosystemet, och utan dem balansen skulle påverkas i hög grad.

Inte alla insekter är fel, men buggar är insekter från Hemiptera ordning, Heteroptera avrop, som kännetecknas av sin piercing och sugande munnar. Endast de insekter som har mynningar som är näbbliknande klassificeras som bugs.They är också kända som skinnbaggar och vanligtvis varma blodiga parasiter.

De har tjocka, läderframskärmarna med färgade delar i närheten av sina kroppar och tydliga delar i slutet av vingarna. Deras hind vingar är klar och ligger under deras framskärmarna, eller de kan sakna hind vingar helt och hållet. De visar ofullständig metamorfos med endast tre livsstadier jämfört med fullständig metamorfos som har fyra: För det första, de börjar sitt liv som ägg, då blir nymfer eller larver som kan leva på torra land eller i vattnet, och sedan slutligen utvecklas till bevingade vuxna eller imago.

Exempel på buggar är: spott buggar, spets bugg, mördare buggar, Maori kryp, stink bug, vatten bugg, vatten skater, vatten båtsman, vatten skorpion, kyssas bugg, vägglus, Dvärgstritar, mjölig buggar, chinch, cikada, Frog Hopper och harlekin bugg.
Även kackerlackor kan betraktas som fel av de flesta människor, är de inte. De är bara insekter karaktäriseras av deras tre kroppsdelar som består av huvudet, bröstkorgen och buken. De har oftast sex ben även om vissa insekter kan ha mer.Medan buggar har tre livsstadier, de flesta insekter har fyra. De börjar som ägg, sedan larv eller nymf (akvatisk eller icke vatten), puppa där de är förseglade i en kokong och uppleva betydande biologiska förändringar tills de utvecklas till vuxna. De flesta vuxna insekter har vingar med undantag av primitiva arter, och vissa insekter som finns i dag som myror, med bara de som är reproduktiva medlemmar har vingar som de så småningom kasta efter parning.
Alla vuxna insekter har antenner som är ledad vid basen och fungerar som sinnesorganen som hjälper dem att upptäcka värme, beröring, ljud, rörelse, lukt och smak. De har fantastiska möjligheter. Några kan bära belastningar som är flera gånger sin kroppsvikt.
Exempel på insekter är: skalbaggar, sländor, bladlöss, fjärilar, army worm, root fluglarver, nattfjärilar, bin, knäpparlarv getingar, flugor, gräshoppor, syrsor, myror och kackerlackor.

Sammanfattning:

1. Insekter är djur som har tre kroppsdelar; huvudet, bröstkorgen och buken medan buggar är olika typer av insekter.
2. De flesta insekter genomgå fullständig metamorfos, det vill säga de har fyra livsstadier (ägg, larv / nymf, puppa, vuxen) men vissa insekter som buggar bara har tre livsstadier (ägg, larv / nymf, vuxna) eller ofullständig metamorfos.
3. buggar skiljer sig från andra insekter i den typ av munnar som de har som är näbb liknande och är avsedda för piercing och sugande.