Skillnaden mellan Akbash och stora PyreneesAkbash vs Stora Pyrenees

Akbash och Stora Pyrenéerna är båda boskaps- och herderaser. Båda raserna är kända för sin stora kropp, iver och skarp intelligens. Men även då de skiljer sig på många sätt, inklusive deras utseende och egenskaper.Akbash är född i västra Turkiet, som tillhör Akbas regionen. Å andra sidan, är Stora Pyrenees född i Frankrike och Spanien. Det hämmade regionen Pyrenéerna i norra Spanien och södra Frankrike.
Stora Pyrenees som en ras var känd från 1400-talet. Det har sagts att Akbash utvecklades omkring 3000 år sedan.
Man kan stöta på liten skillnad i längd och vikt av dessa två raser. Medan Akbash levereras med en heaight av 71 till 81 inches, kommer den stora Pyrenéerna med en höjd av cirka 69 till 81 inches. När man jämför vikt, finns det ingen större skillnad mellan Great Pyrenéerna och Akbash.
Akbash är magrare än Great Pyrenéerna. De har långa ben och tungt befjädrade svansar och har egenskaper både mastiffer och syn hundar. De har mycket stora huvuden och kraftiga käkar. Akbash, vilka är vita trehjulig och vita-headed hundar, har dubbla skikt, med samma särdrag som väderbeständighet.
The Great Pyrenees hundar är också mycket stora och muskulös. Precis som Akbash, kommer den stora Pyrenéerna med en två-skiktad päls yttre päls är lång och under pälsen är tjock. Dessutom rockar är väderbeständig. De finns i vitt med tan fläckar, fast vit, varg grå och blekgula rockar.
Sammanfattning
1. Akbash är född i västra Turkiet, som tillhör Akbas regionen. Å andra sidan, är Stora Pyrenees född i Frankrike och Spanien. Det hämmade regionen Pyrenéerna i norra Spanien och södra Frankrike.
2. Akbash levereras med en heaight av 71 till 81 inches, kommer den stora Pyrenéerna med en höjd av cirka 69 till 81 inches.
3. När man jämför vikt, finns det ingen större skillnad mellan Great Pyrenéerna och Akbash.
4. Stora Pyrenees som en ras var känd från 1400-talet. Det har sagts att Akbash utvecklades omkring 3000 år sedan.
5. Akbash är magrare än Great Pyrenéerna. De har långa ben och tungt befjädrade svansar och har egenskaper både mastiffer och syn hundar.
6. Akbash, vilka är vita trehjulig och vita-headed hundar, har dubbla skikt, med samma särdrag som väderbeständighet.