Skillnaden mellan havsöring och laxHavsöring Vs Salmon

Öring, annars känd som Salmo trutta är känd som en gåta. Från juli till november de flyttar till hav eller flod strömmar bara för att leka. De kvinnliga öringar lägger 10.000 ägg mer eller mindre. Efter leken, de kommer tillbaka till havet där de tenderar att stanna nära kusten (gynnade områden där färskvatten går lätt att öppna havet).

Atlantlax, aka Salmo salar anses som 'kungen av fisk.' Under hela sitt liv, de kliver in i en resa som liknar andra fiskar. Under sin ungdom, de flyttar från färskvatten strömmar mot sina traditionella foderplats någonstans i Nordatlanten. De kommer tillbaka igen i för att de ska leka. En av de mystifierande egenskaper hos denna typ av lax är deras inneboende förmåga att återgå till samma ström där de kläcktes.

Båda fiskar är vandrande i naturen med stor öring vanligtvis är feltolkas som en lax. Svårigheten kommer ofta med deras jämförbara storlekar.

För att skilja mellan de två, 'är det faktiskt en patrullerande kontroll som tydligt identifierar typen av arter, ta en skala räkna (på en sned linje) som löper från den bakre änden av den fettfena mot sidolinjen under Resultatet C. en lax har vanligtvis tio till tretton skalor medan en havsöring har ca 13-16.Öringen har också en större och märkbart längre mun jämfört med lax. Den bakre kanten av sin mynning sträcker lite längre från en tänkt linje skissade nedåt från ögat. I fallet med lax, dess ögon och mun kanter är nästan i linje.

Med avseende på svansen, kan den stora öring har en till synes konvex svans när den öppnas ut. Laxar, tvärtom, har distinkta kluven svansar.

I allmänhet är den öring tjockare och bredare vid halsen av svansen. De flesta fiskare och fiskeentusiaster hävdar att öring glida ofta genom en 'fingrar när den hålls av sin svans. Salmons är annorlunda eftersom de säkert kan hållas.

Med sina andra fysiska attribut, är laxen mycket smal och strömlinjeformad medan den andra ser lite rundare. Chefen för laxen är en liten pekade medan den havsöring är rundare. Slutligen en lax har endast ett fåtal platser till skillnad från kraftigt fläckig öring.
I ett vattentest är en lax 's skala räkna omkring 10 till 13, medan havsöringen har 13 till 16.
En havsöring har en större och längre mun än en lax och den tidigare 'svans verkar vara konvex medan den senare är något kluven.