Skillnaden mellan Abalone och PärlemorAbalone vs pärlemor

Det är verkligen förvirrande när någon frågar skillnaden mellan Abalone och pärlemor. Det är förvirrande i den meningen att en refererar till skalet och den andra hänvisar till organismen inuti skalet. Båda orden Abalone och pärlemor är utbytbara att folk inte ser mycket skillnad mellan dem.

Pärlemor är ett skikt av linjer inuti skal av blötdjur. Även känd som Nacre är Pärlemor en lysande skikt som bildar inuti skalet. Abalone och pärla ostron kallas bra källa till pärlemor. Den Pärlemor används främst för att dekorera smycken, musikinstrument och möbler. Den pärlemor är faktiskt en skyddande sköld som blötdjur skapar. Den Pärlemor skyddar också Mullocks från infektioner och minskar också irritation som orsakas av organiska material som kommer in i skalet.

Vad är Abalone? Abalone tillhör en familj av snäckskal och är en delikat gastropod. Abalone har ett skal som liknar örat. Skalet av Abalone har en förhöjd spets mot centrum. Insidan av Abalone liknar Pärlemor och Abalone skal används främst i smycken inlägg och musikinstrument.

Det kan också ses som abalone har en mer mörk regnbåge nyanser jämfört med pärlemor, som har en mjölkvit nyans.

Medan pärlemor kan fås från en mängd olika havs- och sötvatten skaldjur, är Abalone inte finns i överflöd. Dessutom är skörden av Abalone också begränsad.

Sammanfattning1. Båda orden Abalone och pärlemor är utbytbara att folk inte ser mycket skillnad mellan dem.

2. Pärlemor är ett skikt av linjer inuti skal av blötdjur. Det är också känt som Nacre.

3. pärlemor är faktiskt en skyddande sköld som blötdjur skapar. Den Pärlemor skyddar också Mullocks från infektioner och minskar också irritation som orsakas av organiska material som kommer in i skalet.

4. Abalone tillhör en familj av snäckskal och är en delikat gastropod. Abalone och pärla ostron kallas bra källa till pärlemor.

5. Abalone har en mer mörk regnbåge nyanser jämfört med pärlemor, som har en mjölkvit nyans.