Skillnaden mellan Leopard och Cheetah PrintLeopard vs Cheetah Print

Djurtryck har länge använts inom mode och stil. Trenden går tillbaka till antiken då män fick kämpa djur för överlevnad och mat. De skulle montera djurhuvuden som troféer och bära deras skinn som kläder.
Med tiden verkliga djurhudar gav vika för tyger som är mjukare och mer bekväm att bära. Mönstren är tryckta på tyget som sedan görs till kläder, accessoarer såsom väskor och skor, och omfattar för heminredning.

Trycken kan ha mönstret av skinn från exotiska och färgstarka djur som zebror, giraffer, leoparder och geparder. Kanske den mest populära av dessa utskrifter är leopardmönster och gepard tryck som kan se väldigt lika men de är helt olika.

Gepard utskrifter är helt svart runda eller ovala fläckar med svart rivlinjer mot en solbränd bakgrund. Rivlinjema kör längs hörnet av ögonen vid sidan av sin näsa och munnen. Dessa linjer skyddar Cheetah 'ögon från solljus. Cheetah utskrifter eller svarta fläckar på sina päls åtgärder mellan två till tre cm. I diameter och är inte på sin undersida. Kung geparder har en annan tryckmönster, men med fläckar som är samman som också större och verkar fläckiga.

Leopard utskrifter, å andra sidan, har olika färger och mönster beroende på deras livsmiljö. I Östafrika de tenderar att vara cirkulär medan de är fyrkantiga i Sydafrika och Asien. I öknen, är deras päls blekare när det är grått i kalla områden och är mörk, gyllengul i skogen. De svarta fläckar i leopardmönster är grupperade kring en mörkare brun nyans som bildar i rosetter. Detta mönster ger leoparden kamouflage för att hjälpa dem att fånga byten eftersom det liknar skuggor och rörliga anläggningar.Vissa delar av leoparden 's päls kan ha helt svarta fläckar som gepard' s päls istället för rosetter, men det är rosett som gör leopardmönster som skiljer sig från den gepard print. Bakgrunden till leopardmönster är mörkare än den gepard print.
Cheetah och leopard utskrifter är två av de mest populära och mest exotiska djur utskrifter som används inom mode idag. Skönheten av utskrifter kommer ut om de används eller slitna på rätt sätt, genom att hålla allting enkelt och aldrig överdrift.

Sammanfattning:

1. Cheetah tryck har fasta svarta fläckar medan leopard utskrifter har svarta fläckar grupperade runt en mörkbrun nyans och som bildar rosett mönster.
2. Cheetah tryck har runda fläckar medan leopard utskrifter kan ha cirkulära eller fyrkantiga fläckar.
3. Bakgrundsfärgen av en leopardmönster är mörkare än den gepard print som är blekare och lättare.
4. Leopard utskrifter kan också vara runda svarta fläckar medan gepard tryck don 't har rosett mönster.