Skillnaden mellan Doberman och DobermanPinscherDoberman vs DobermanPinscher

Doberman är en av de mest populära hundraser kända för sin temperament, utseende och bra lydnad. Denna ras av hundar har sitt ursprung i Tyskland, där det delades ut över hela världen. Doberman råkar vara utvecklas av en tysk uppfödare vid namn Karl Friedrich Louis Doberman. Från den tiden, fortsatte att utvecklas och är speciellt uppfödda i stor skala. 'Doberman' kallades ursprungligen 'Dobermann'; det namn som bedrivs i Tyskland fram till nu. Namnet 'Doberman' används endast i USA och några andra länder. Folk blandar ofta ihop de två begreppen 'Doberman' och 'DobermanPinscher' vara olika raser av Doberman. Emellertid är detta inte ett faktum. De två namnen gör ingen skillnad i Doberman raser.

Dobermans är mycket starka hundar med stora, muskulösa strukturer. De är lätt trainable och, efter en bra utbildning, lever bara för att tjäna sina herrar och kommer att försöka rädda sina herrar 'bor vid behov. En Doberman är mycket lydig och gör en snabb relation med familjen av ägaren och lätt blir familjemedlem . en mycket märklig egenskap hos denna hund är dess svans. hunden har naturligtvis en lång svans, men svansen hackas bort strax efter födseln av valp. denna procedur som kallas dockning. Docking görs för att befria hund av något slag störningar. Denna process praktiseras i många länder som Nordamerika, Japan och Ryssland, för att nämna några. Men i de flesta europeiska länder processen för dockning är märkt som olagligt.

Förutom att vara stark, är en Doberman en bra hund för en rolig kärleksfull familj. Det är därför inte pinsamt att säga att det aldrig tar några främmande för att störa sina nära och kära. Så det gör det en bra livvakt för dig. Dobermans används också av polisen som spårhundar för att fånga brottslingar och finna misstänkta material som läkemedel och organiska märken. Dobermans är mycket snabba hundar med några av de hyper kompetens som väldigt få hundraser har. De kan springa mycket snabbt och har tillräckligt med ström för att ta ner en kör brottsling i händerna på polisen.Sammanfattning: