Skillnaden mellan älg och CaribouElk vs Caribou

Skillnaden mellan älg och caribou går utöver bara deras beteendemässiga skillnader. De flesta människor tror att de är alla helt enkelt större rådjur, som på ett sätt är sant, men skillnaderna går längre än så. Även om båda är en del av rådjur familj, de verkligen inte gillar Bambi på något sätt alls.

Caribouen är en intressant ras. De gillar den kalla, höga höjder, och kan hittas i hela Alaska, liksom i de kalla klimat i Ryssland, och andra hög höjd länder. De har en benägenhet att leva i flockar, reser på jakt efter mat som en grupp. Deras grupp resning hjälper dem att undvika rovdjur, och mänskliga fiender liksom.

Caribouen är också inspirationen bakom den traditionella formen av transport för Santa Claus. Caribou kallas också renar, och var det ursprungliga transportlaget för själva St. Nick under pilgrimsresor. Det är inte ovanligt att hitta renar som används för att transportera människor och varor över snöig terräng. De kan hållas som husdjur på stora egenskaper, och tillräckligt utbildade för att dra långa sträckor.

Den kvinnliga caribou är unik på grund av den traditionella odling och utsöndring av hennes horn. Vanligtvis, bland alla hjortdjur, hanarna är de enda som växer och fäller horn. Även om det finns vetenskapliga spekulationer av de skäl som ligger bakom hennes förmåga att göra så, det har ännu inte någon typ av vetenskapligt bevisade fakta om fallet.Caribouen är en lav eater. I deras konstant tillstånd av migration, men de behöver inte gå över samma område mer än en gång, så att de tidigare ätit lavar kommer att ha en chans att återföds ständigt.

Älg har inspirerat några liknande semester traditioner eller andra traditioner för den delen. Den elk är en annan typ av stora rådjur som gillar besättningen livsstil, men återfinns i olika delar av världen. Nämligen i USA, kan man hitta dem i de övre västra och mellanvästern. De kan också relativt lätt att hitta i den västra halvan av Kanada.

Älgen föredrar skogsområden till gräsbevuxen tundran som caribouen uppskattar. Älgen är den näst största rådjur i familjen, outranked enbart av älgen.