Skillnaden mellan Ray och SkateRay vs skate

En stråle och en skridsko är både vattenlevande djur som hör till nästan samma vetenskapliga klassificeringarna. När det gäller vetenskapliga klassificeringar, rockor hör till samma rike (Animalia), Stam (Chordata), klass (Chondrichthyes) och underklass (Elasmobranchii). Klassen Chondrichthyes är känd för att ha fiskar med brosk för ett skelett och har gälspringor på huvudet. Strålar, skridskor, samt hajar och sågfisk tillhör denna grupp. Någon ytterligare klassificering (från order till arter) mellan de två djuren är redan skiljer sig från varandra.

Rockor kan kamouflera sig på en havsbotten genom att begrava sig i sanden och döljer sig i sin omgivning från sina rovdjur eller inkräktare.
Den stora skillnaden mellan de två djuren är deras förökningssätt. Skridskor är kända för att lägga ägg, eller i tekniska termer, Oviparous. Äggen släpps i rektangulära påsar eller fall kallas 'sjöjungfru' plånböcker. 'De fall sedan deponeras på ett säkert ställe.

Å andra sidan, strålar utvisa sina ungar som levande ungar och fullt utvecklade. Detta gör dem kategoriseras som viviparous. Både kvinnliga strålar och skridskor överger sina ungar efter födseln.
När det gäller anatomi, skridskor har en framträdande ryggfenan medan strålar har en minskad eller ingen ryggfena alls. Skridskor har också mer kött i deras svansar utan ryggar jämfört med strålar med tunna, piskliknande svansar och en svidande hulling. Hullingen och giftet de bär tjäna som skydd för strålen från inkräktare eller rovdjur. Skridskor har inga hullingar utan förlitar sig på projektionsformationer som sticker ut som törnen på ryggen för att skydda dem.

Strålar är ofta i form av en drake med en slät svans medan skridskor har en mer rund eller triangel form med små fenor i svansen. När det gäller jämförelsen i storlek, strålar anses större än skridskor. Tänder är också en annan kategori av skillnaden mellan de två. Skridskor har små tänderna medan strålar har plattliknande tänder som används för krossning mat.Både rockor fångas eller odlas för att ge livsmedel såsom kammusslor eller för att användas som huvudingredienser eller som en delikatess i ett land 's kök.

Sammanfattning:

1. Båda rockor delar ett antal klassificeringar liksom liknande attribut. Detta inkluderar grundläggande utseende. Båda är tillplattade fiskar med en brosk skelett, vingliknande och förstorade bröstfenor som ansluter i spetsen. Dessutom är arrangemanget av placoid skalor i varje djur oregelbunden.
2. Skridskor bara har tre erkända familjer medan strålar innefattar flera familjer.
3. Båda rockor kamouflera sig ofta på havsbotten som en metod för skydd.

4. Grundläggande skillnader mellan de två djuren inkluderar sättet för reproduktionen (kvinnliga skridskor är äggläggande medan deras motsvarighet i strålar föder sina ungar levande och fullt bildade) och anatomi.
5. Skillnader i anatomi innefattar tänder (skridskor har små tänder, strålar har plattliknande tänder), storlek (strålar anses större än skridskor), form (strålar ofta kite-formade medan skridskor är formade som antingen rundade eller triangulär), och svansar där skridskor har fleshier svansar med små fenor och ingen ryggrad medan strålar har långa, tunna svansar med hullingar.
6. En annan skillnad är deras metod för skydd. Skridskor har projektioner på ryggen. Samtidigt strålar har hullingar och gift i deras svansar. Arter som torpediniformes, i stället för gift, släppa en elektrisk ström i stället. I detta fall kan strålar vara farligare att hantera jämfört med skridskor.