Skillnaden mellan toxin och toxiskToxin vs toxisk

Några vetenskapliga grader i hög grad tillskrivas behöva specialiserade kurser eller college grader som är mycket viktiga i mänsklighetens överlevnad liksom säkerheten för varje organism i den här planeten. Även om vissa yrken kan bidra till skönheten i planet, skulle vissa kräver intensiva studier och utbildning bara för att vara säker på att du vet ditt ämne väl.

Toxikologer är proffs som arbetar med varje skadlig kemikalie i den här planeten. De studerar dessa kemikalier och försöka känna effekterna på människan och möjliga effekter på vår omgivning. Samtidigt, de försöker att skilja på om ett främmande material är ett toxin eller ett giftämne.

Så vad är skillnaden mellan ett toxin och en giftämne? Låt oss ta reda på.

Enligt toxikologer sig, bör ordet 'toxin' användas om det främmande materialet kom från en biologisk källa. Detta innebär att om det bara är en giftig substans som produceras av levande celler eller organismer.

'Toxisk' å andra sidan bör endast användas om det främmande materialet kom från konstgjorda källor, så det är inte naturligt. Detta innebär att giftigt ämne är konstgjorda och inte produceras biologiskt.Exempel på toxiner är giftet som kommer från ormar samt virus som kan skada människor eftersom dessa virus kan vara giftiga för människor. Exempel på giftämnen är konstgjorda kemikalier såsom insekticider, bisfenol, och miljontals andra industrikemikalier.

Nästa gång vi använder orden 'gifter' och 'gifter', vi kommer att kunna känna till och tillämpa sina korrekt användning som är inte svårt att förstå.

Sammanfattning:

1. 'Toxin' används när gifter produceras biologiskt eller från levande organismer, medan 'giftämne' används när gifter produceras av människan.