Skillnaden mellan Akita inu och Shiba inuAkita inu vs Shiba inu

Akita inu och Shiba Inu är hundar som har sitt ursprung i Japan. Både Akita inu och Shiba inu delar många drag och egenskaper. De har vissa likheter i deras färger och temperament som gör det svårt att göra en distinktion mellan Akita inu och Shiba inu.

Både Akita och Shiba Inu raser är kända för att vara den äldsta hundraser i världen. Shibainu sägs vara den äldsta hundras och Akita inu är känd som den näst äldsta rasen i Japan. Båda dessa raser var kända från antiken.

Först av allt, låt oss jämföra den fysiska karaktär mellan de två raserna. Akita raser är mer kraftfulla och tunga urbenat hundar än Shiba raser. Akita inu har en genomsnittlig höjd av 28 inches och väger mellan 70 till 120 pounds. Å andra sidan, Shiba 's är medelstora hundar som har en genomsnittlig höjd mellan 13 till 16 inches och en vikt av 17 till 23 pounds.

Akita inu är kända för att vara skyddande, dominant och aggressiv mot andra hundar. Dessa raser, som är mycket rena hundar, har också starka byte drivegenskaper. Shiba Inu raser är oberoende hundar och mycket reserverad mot främlingar. Dessa raser är också bra på jaktinstinkt.

När Akita inu raser är ganska de Shiba Inu raser är lite hyper. Till skillnad från Shiba inu, Akita inu är mer lekfull. Att upprätthålla de två raserna, Shiba inu är billigare.

När man jämför färgen, Akita inu är mestadels tora, röda och vita medan Shiba inu är svart, vit, röd och röd / svart sesam.

Sammanfattning1. Akita inu raser är mer kraftfulla och tunga urbenat hundar än Shiba raser.

2. Akita inu har en genomsnittlig höjd av 28 inches och väger mellan 70 till 120 pounds. Å andra sidan, Shiba 's är medelstora hundar som har en genomsnittlig höjd mellan 13 till 16 inches och en vikt av 17 till 23 pounds.

3. När Akita inu raser är ganska de Shiba Inu raser är lite hyper.

4. Akita inu raser är mer lekfull än Shiba raser.

5. Akita inu är mestadels tora, röda och vita medan Shiba inu är svart, vit, röd och röd / svart sesam.

6. upprätthålla de två raserna, Shiba inu är billigare.