Skillnad mellan manliga och kvinnliga hundarMan vs tikar

Det finns en skillnad mellan manliga och kvinnliga hundar, även om du kan vara förvånad över att finna att de ryktas skillnaderna är inte helt sant. Den första och mest uppenbara skillnaden mellan manliga och kvinnliga hundar är storlek. I nästan alla raser och blandningar (några få undantag gäller) den hanhund är större. Även om hans höjd tenderar att vara mycket nära till den kvinnliga 's höjd, i allmänhet väger han mer, vilket är mer av den standard som används för att bestämma storleken på hunden.

Kostnaden för reproduktiv sterilisering är också olika för varje kön. Den hanhund är lätt kastrerade. Han placeras under narkos och hans testiklar tas bort. Processen tar mindre än trettio minuter för de flesta veterinärer. Tik är också placeras under narkos, men hon måste kirurgiskt öppnas och hennes livmoder måste tas bort. Den genomsnittliga längden på förfarandet är ungefär en timme. Kostnadsskillnaden varierar per veterinär, men kommer att bli mycket större betydelse för den kvinnliga hund 'är mer invasiv kirurgi. Den hanhund kommer återhämta sig mycket snabbare än tik.

Allmänheten 'uppfattning av den kvinnliga hunden är en som är associerad med mildhet och handler respons. Detta är bara allmänhetens uppfattning, och är helt osant. Medan vänlighet och mildhet är drag av den enskilda hunden, många hyresvärdar är mer villiga att tolerera en stor tik mot en stor hane, enbart grundas på denna uppfattning. Allmänhetens uppfattning också felaktigt tror att tikar är lättare att träna, vilket tenderar att göra dem mer populära än de manliga hundar, när det gäller att välja en hund för första gången.

Aggression nämns ofta som en skillnad. Aggression är inte baserad på kön. Den är baserad på flera faktorer, bland annat temperament, uppfostran, utbildning och erfarenheter. Du kan inte förutsäga mycket om personlighet som enbart grundar sig på kön.

När det gäller att föda, det finns specifika skillnader mellan män och kvinnor; vissa raser är kända för ett friskare kön. Till exempel, är den kvinnliga mops vara en ganska hög risk hund för ovariala eller brösttumörer. Den manliga schäfer betraktas löper större risk för höftledsdysplasi.Dessa grundläggande skillnader är oftast inte till grund för vilken man väljer en hund kön. Vi har oftast referenser i vårt sinne om huruvida vi vill ha en manlig eller kvinnlig. Hundar i alla kön kan komma överens med varandra, precis som hundar av motsatt kön kan kämpa oavbrutet. Personlighet och rasen, eller blandning av hunden har en mycket mer att göra med att skapa skillnader, snarare än bara kön.

Sammanfattning:

? Hanhundar är typiskt större än tikar av samma ras eller blanda.

? Kvinnliga hundar är mer kostsam för reproduktivt sterilisera.