Skillnaden mellan Sjölejon och valross Sjölejon vs Walrus

Sjölejon och valrossar tillhör samma grupp av djur som kallas Pinnipedia. Även sjölejon och valrossar är både bevingade fot djur, de skiljer sig mycket i sina kroppsfunktioner och livsmiljö. Det finns ingen svårighet att differentiera ett sjölejon från en valross.

Även om kroppsformer av både sjölejon och valross är nästan identiska, har de skillnader i deras fysiska struktur. Sjölejonen har externa öronlappar (pinnae) och långa främre fenor. När på land, sjölejonen gå på alla fyra flipper. En annan funktion är att sjölejon inte har tät i päls.Valross är den enda levande arter i Odobenus släktet. Till skillnad från sjölejon, valross har betar och morrhår. Den lubb och styva whiskers är de viktigaste funktionerna som skiljer en valross från ett sjölejon. Valross är också större än sjölejon.
Även valross aktier vissa fysiska egenskaper med sjölejon, inte har ytterörat som sjölejon. Till skillnad från sjölejon, förlitar valross mer på kroppen för simning likt de verkliga tätningar. I mark rörelse, är valross som sjölejon som använder sina fyra fenor.
Sjölejon finns främst i sub arktiska till tropiska vatten i båda halvkloten. Men de är inte sett i Atlanten. Valross är allmänt sett i Ishavet och under arktiska hav på norra halvklotet.
Medan barnet sjölejon kallas valpar är barn valross kallas kalvar. Kalifornien sjölejon och Stellar Sjölejon är väl kända sjölejon arter. Valross arter kan delas upp i sådana som lever i Stilla havet och de som lever i Atlanten.

Sammanfattning
Den lubb och stela whiskers skilja främst valross från ett sjölejon.
Valross är också större än sjölejon.
Sjölejonen har externa öronlappar (pinnae). Å andra sidan, inte valross inte har externa öron.
Till skillnad från sjölejon, förlitar valross mer på kroppen för simning likt de verkliga tätningar.
Sjölejon återfinns huvudsakligen från sub arktiska till tropiska vatten i båda halvkloten. Valross är allmänt sett i Ishavet och under arktiska hav på norra halvklotet.