Skillnaden mellan bairdi krabba och Opilio krabbaChionocetes bairdi

Bairdi krabba vs Opilio krabba

Man kan knappast undgå att förundras över de olika typer av varelser som vandrar jorden. Med tusentals varelser redan upptäckt, forskare och särskilt zoologer erkänna att det fortfarande finns många arter som inte är kända för oss. Nästan varje par dagar, är några nya arter upptäcks och läggs till den redan långa listan av levande ting. Dessutom har många arter som vi känner till har avlägsna släktingar som är en del av samma familj, men kan inte betraktas på samma sätt som de redan kända arter på grund av betydande skillnader mellan de två. I denna artikel kommer vi att titta på två typer av krabbor, nämligen Opilio krabba och bairdi krabba, som båda tillhör familjen av krabbor, men på grund av vissa viktiga skillnader, de är långt ifrån densamma.

Chionoecetes opilio

Den bairdi krabba, även känd som garvare krabba eller chionoecetes bairdi är en typ av krabba som finns i Berings hav. De är mycket lika opilio krabbor som är kända som Chionoecetes Opilio och det kan vara mycket svårt att skilja mellan de två. Opilio krabbor finns också i Berings hav och säljs kommersiellt under namnet 'snö krabbor'. På senare tid har tanner krabbor varit hotad på grund av överfiske. Tanner krabbor är vad som betecknas som sanna krabbor; de har korta svansar och är decapods med kniptångs klor på framsidan längst par benen. Deras medellivslängd sträcker sig till ungefär ett decennium med de vuxna som når ungefär en till fyra pounds på vuxenlivet, i ungefär fem år.
I motsats till detta är Opilio krabba även i andra områden som nordvästra Atlanten samt norra Stilla havet. Det är ett välkänt arter som brukar fångas med fällor eller genom trålning. Snö krabbor eller Opilio krabbor har långa och breda ryggsköldar, det vill säga skyddande skal beläggningar som är över deras kroppar. De kroppsliga prognoser på sina skal, de tuberkler är något inneslutna i fyndigheter av kalcium. Dessutom har de triangulära ryggar och en väldefinierad gastric region internt. Bronkial regionen är också vad vi kan kalla mycket väldefinierad. Flytta på, har de små kornen längs gränsen av sina kroppar.

Den bairdi krabba ser buck tandad som området ovanför maxillipeds faktiskt doppar ner i en V-form. Detta är inte sant för Opilio krabbor; samma område är betydligt rakare i dem.En annan viktig skillnad är på grundval av tillgången på de två olika typerna av krabbor. Opilio krabbor är mer riklig och det är lättare att hitta dem. På grund av samma anledning Opilio krabbor är mer känd som de har en kvot på fiske som är högre än för bairdi krabbor.

Vidare, även om båda dessa krabbor är mer eller mindre av samma storlek, är den bairdi krabba något större jämfört med den Opilio krabba. Detta står för den större mängd kött som kan erhållas från bairdi krabba för konsumtion.

Smaken av krabba är ett annat område där de två skiljer sig åt. Bairdi krabba kännetecknas av en söt smak som är också saftiga. Men detta gäller inte för den Opilio krabba. Dessutom, i vissa regioner bairdi krabba kallas Kungskrabba och Opilio motsvarighet som drottning krabba.

Sammanfattning av skillnader uttrycks i punkter:

Den bairdi krabba är också känd som Tanner krabba eller chionoecetes bairdi; Opilio krabbor är också kända som Chionoecetes Opilio eller snö krabbor

Den bairdi krabba finns i Berings hav; Opilio krabba finns i Berings hav, i nordvästra Atlanten samt i norra Stilla havet

Bairdi krabbor har korta svansar och är decapods med tång klor på framsidan längst par av deras ben; Opilio krabbor har långa och breda ryggsköldar som är skyddande skal beläggningar som är över deras kroppar, kropps utsprång på sina skal-tuberkler är något inneslutna i fyndigheter av kalcium

De bairdi krabbor kallas kungskrabbor medan Opilio krabbor kallas drottning krabbor

Till skillnad från den Opilio, har endast bairdi en saftig och söt smak

Bairdi krabbor är större än Opilio krabbor