Skillnaden mellan Alaskan Malamute och Siberian HuskyAlaskan Malamute Vs Siberian Husky

Den första sägs vara från Sibirien medan den andra kom från Alaska. Även om deras ursprung är fortfarande inte helt räknat ut detta datum, Siberian husky och Alaskan malamute ser ganska mycket samma, inte konstigt att de har förväxlas med varandra i många tillfällen till den grad att vissa människor blandar upp och ge udda namn som Alaskan Husky och Siberian Malamute.
De två sport olika funktioner. Siberian husky är avsedd för att bära lättare laster och reser på längre bort sträckor i måttlig takt. Malamutes är bäst för att föra tyngre laster.

Mängden belastning som dessa två hund typer kan bära är ett resultat av deras olika kroppsstorlekar. Husky verkar kortare och har en lättare kroppsvikt jämfört med malamuter. Manliga huskies uppgå till cirka 21 till 23. 5 inches och 45-60 pund i vikt medan de typiska manliga malamuter nå 25 inches i höjd medan väger 85 pund i genomsnitt. Samma andel gäller för sina kvinnliga motsvarigheter.

Huskies har mandelformade ögon som vanligtvis antingen brun eller blå färg. Malamutes har samma mandelformade ögon, men är oftast bara brun färg.

Genom att helt enkelt titta på en typisk Siberian husky, kan man tydligt se att denna ras är en balans mellan uthållighet, kraft och fart. Alaskan malamute ser mer överväldigande troligen på grund av dess större storlek. Således ser det mer kraftfull och tung benstomme.När det gäller deras ansiktsuttryck husky ser mer busig och är angelägna hund typ medan Malamute är omtyckt, mjuk och ser väldigt mycket tillgiven. Även om husky ser ut som sådan, är det fortfarande naturligtvis vänliga.

Huskies har ovala fötter som inte är så lång. De verkar mer kompakt och klyftorna mellan dynan och tår är jämnt furred. Deras kuddar är också hård. Malamutes har större fötter, även tuffa och kompakt som en snösko.

Huskies har räven borste typ av svans som sätter under topline nivå och är i allmänhet hålls i ett bakre eller skära kurvan. Den malamute 'svans är som en vinka plym. Det är måttligt inställd och direkt fortsätter ryggradslinje vid sin spets. Det är inte heller tätt böjt.

Bortsett från de många andra skillnader mellan det Alaskan malamute och Siberian husky, de två skiljer sig främst i följande avseenden:
1. Alaskan malamute är tänkt att bära större laster medan Siberian husky är avsedd för lättare laster.
2. Alaskan malamute är större och högre (både för män och kvinnor) jämfört med Siberian husky.
3. Alaskan malamute har vanligtvis bruna färgade ögon, medan den andra har ögon som sträcker sig från brunt till blått och ibland en blandning av dessa två färger.