Skillnaden mellan AKC och NKCAKC vs NKC

Det finns register av hundar i USA: registret av renrasiga hundar och register över alla-hundar. American Kennel Club eller AKC och National Kennel Club är två av de mest prestigefyllda kennel klubbar i USA. Den största skillnaden mellan de två är att den amerikanska Kennel Club registrerar endast renrasiga hundar medan National Kennel Club registrerar alla hundar.

Stamtavlorna för hundar i American Kennel Club är mer äkta än den nationella kennelklubben. American Kennel Club registrerar endast renrasiga hundar och är mycket speciell och strikt när det gäller bevis för just den hunden tillhör en viss stamtavla. AKC är inte medlem av World Canine Organisationen; men det främjar och organiserar några av de bästa utställningar i landet. Några av dessa utställningar är Westminster Kennel Club Dog Show (vilket sker årligen sedan AKC startade), National utställning, och, naturligtvis, National Championship Eukanuba. AKC bildades 1884; Det är den största ideella renrasiga hundklubben i världen. Dess huvudsakliga opinionsbildning är att renrasiga hundar en kamrat i familjen. Den har också ett uppdrag att främja hälsan hos hundar, och det hjälper också till att skydda rättigheterna för hundar och deras ägare. Det förbättrar också ansvaret för ägarna av hundarna mot sina hundar. Inte bara det, är varje hund 'föräldrar i AKC också registrerat att vara autentiska purebreds av AKC. Detta innebär för nästa generation, kan de registreras i AKC också eftersom det är garanterat att de är purebreds med sina föräldrar är registrerat i AKC.

National Kennel Club, å andra sidan, är en allt-breed hund registret i USA. Dess hundar är inte mycket autentisk eftersom de inte är så strikta att registrera hundar. Denna klubb registrerar någon hund i någon stamtavla. Detta är en av de främsta anledningarna till hundar i klubben kan 't lätt komma in hunden visar lanserades av AKC. Detta beror på att hundarna i NKC inte är ordentligt testade om deras DNA är giltig, och det finns ingen kontroll om vilka anor hunden tillhör. The National Kennel Club bildades 1969 och myntades som en 'pappersbruk' hund registret. Detta register behöver lite pappersarbete men är inte särskilt bevis för hundens 'stamtavla. Hundarna är registrerade i denna klubb är inte giltig. National Kennel Club registrerar någon hund av varje ras och är inte så strikt när det gäller bevis på anor av hundens stamtavla. Detta varför National Kennel Club kritiserats som en 'pappersbruk' register för registrering någon hund. Den NKC registrerar också föräldrarna till de hundar som inte var purebreds.

SAMMANFATTNING:

1.AKC registrerar endast renrasiga hundar medan NKC kan registrera några hundar.
2.

AKC är strängare när det gäller att testa bevis och äktheten av hundarna registreras medan NKC är inte så särskilt bevis och äkthet.
3.

NKC hundar kan 't gå lätt de utställningar av AKC.
4.