Skillnaden mellan Åska och ÅskaÅska kontra isolerade åskväder

Bilder från åska på sidorna av tidningar och på Internet verkligen lämna ett gapande mun på vem som helst som är en fantastisk syn 's ser det det.'; något att se, åska är. Inte bara det, kan man verkligen känna sig nära den majestätiska varelse som gjort världen och universum med förekomsten av åska. Det 'är en energi som inte kan fångas upp och kan vara mycket svårt att göras av människan. Blotta kraft åska är bara fantastiskt att det gör någon känner så skrämmas och rädd. Och varför inte? Åska, lika häftigt som det är, är också super dödliga.

Åska är spännande och otroliga bilder men det har krävt tusentals liv när det kommer utan förvarning. En åskväder klassificeras med en cumulonimbus moln. Det kommer vanligtvis med tunga, hällande regn, mycket starka vindar, hagelskurar, snö och extrema blixtar på himlen med högt åska. Dessa typer av förekommande inte bisarra; Därför bör man förvänta sig att hända och varje person som bor i det område där ett åskväder inträffar bör veta vad man ska göra. Det är verkligen en person 's ansvar för att undvika att möta katastrofala olyckor på åska. Olyckor såsom översvämningar, fordonstrafik olyckor, flygolyckor, och många fler kan inträffa utan förvarning. Så det' är verkligen viktigt att en person skulle ta före förebyggande åtgärder för att ta itu med åska. Det 'är mycket viktigt att höra nyheten, särskilt vädret rådgivande avsnittet. Den typen av skador på åska, oavsett om det är spridda åska eller isolerade åskväder, bör övervägas.

Isolerade och Åska hänvisar till täckning av åskväder. Det avser inte extremiteten, varaktighet, och längden på den skada en storm kan orsaka. Annat än att, vad är en spridd åska och isolerade åskväder? Hur gör meteorologer definiera och skiljer sig från varandra? Vad behöver du för att titta ut till när vädret säger att det kommer att bli en isolerad åska eller spridda åskväder på ditt område? Här är de tecken på att ett åskväder är antingen isolerade eller utspridda.

Isolerade åska, till att börja med, är isolerade. Det betyder stormens öga koncentrerar sig på ett område. Även om det koncentrerar sig på ett område, är det helt enkelt stor med en 'supercell' åska klassificering. Det finns många sätt att veta om ett åskväder är en isolerad en som hör till klassificeringen av super cell. Dessa vägar är utreda om det finns kraftiga regn hälla, hagel stormar, stora och mörka cumulusmoln, mycket starka vindar, och eventuella tromber. Isolerade åska är oftast lämnar allvarliga skador när den inträffar. Det har bara 15% mindre antenn täckning av regn, lämnar den andra 85% absolut torr nederbörd.

Spridda åskväder, å andra sidan, är lika termen säger spridda. Varaktigheten av denna storm är kortlivade med blixtnedslag ungefär 10 gånger på marken. Åska har flercellskluster åskväder klassificering. Det betyder att det 'är inte lika stark som super cell av isolerade åskväder. Det är också bara har små risker med medelstora hagel, svaga tromber, och plötsliga översvämningar. Omkring 30% till 50% av den beräknade området får nederbörd på spridda åska.SAMMANFATTNING:

Isolerade åskväder är uppenbarligen enstöringar och koncentrera sig på bara ett område; medan Åska är över hela området.

Mest isolerade åskväder har supercell åskväder klassificering med dem, medan Åska har multicell åskväder klassificering.