Skillnaden mellan Hake och PollockKummel vs Pollock

Fisk är en av de baslivsmedel vi konsumerar varje dag men ofta tar för givet var de kommer ifrån. I många delar av världen, är vita fisk som konsumeras på daglig basis. 'Vit fisk' är en ofta använd term inom fisket med hänvisning till arter som lever och skördas nära botten av havsbotten (aka bottenlevande fisk). Dessa inkluderar den gemensamma torsk och kolja. Kummel och Pollock är två andra mindre kända sorter av vit fisk.

Den Kummel fisk är en liten, grunt vatten fisk som klassificeras som en vit fisk. Kummel kommer från fjällbrosmefiskar familjen, som är en ordning av Gadiformes. Den växer till ca 3 fot lång och väger ca 8 pund., Men större exemplar är inte ovanligt att nå upp till 60 pund. Denna art stannar i djuphavs vatten under större delen av dagen och upphöjer till en högre djup på natten. De livnär sig på mindre fiskar och andra små bytesdjur som finns i liknande djup som de bebor. Deras livsmiljö varierar når upp till 350 meters djup. Hanar och honor av Hake är svårt om inte nästan omöjligt att särskilja utan närmare granskning. När leken, Hake ägg flyta upp till ytan av vattnet. Efter larverna utvecklas, de unga kummel kommer att flytta djupare i havet ca 200 meter eller så. Den Kummel 's livslängd kan nå cirka 14 år.

Det finns omkring 12 arter av Hakes i världen, fann det mest anmärkningsvärda är argentinska Hake i Argentina (liksom delar av Uruguay); Europeiska Kummel i Medelhavet och Svarta havet (mestadels Frankrike, Grekland, Italien, Spanien); Offshore Kummel, vilket är vanligt i USA; Södra Hake finns i Chile och Peru; och grunt vatten och djupt vatten Hake både naturligt i södra Atlanten. Dessa är de mest kända och kommersiellt utnyttjade arter som skördas som producerar i sina individuella platser. Fånga Hake är främst genom trålning (för djuphavs Hake) och in-shore trålning eller fiske med långrev.

Den grunda och djupa vatten Hakes är särskilt stor efterfrågan, särskilt i delar av Europa som Portugal och Spanien. Enbart Spanien består Hake cirka 25-30 procent av den årliga fiskkonsumtionen i landet. Frankrike och Italien är också anmärkningsvärt i hur mycket Hake förbrukas per år. Hake är i allmänhet distribueras antingen färska eller frysta, som en filé eller biff, och som saltat eller rökt.Pollock (också felaktigt kallad 'Pollack') är en mängd vit fisk av släktet Pollachius. Det finns faktiskt två arter av Pollachius: Pollachius och virens; Men båda är vanligtvis kallas Pollock fisk. Båda dessa arter av Pollachius kan växa till 3 fot i längd eller så och väger runt 40 pund. Skillnaderna mellan de två arterna kan vara tydlig i sina käft längder (med Pollachius som har en längre underkäke) och färgen på sina skalor, eftersom Pollachius har en brun eller gyllen nyans (med en mörkare nyans längs dess baksida) medan virens har en silver nyans med en grönaktig nyans över ryggen. Det finns även andra arter som anges som Pollock men är inte av släktet Pollachius. Dessa inkluderar Alaska Pollock och norska Pollock. Men de båda tillhör släktet Theragra, som är relaterad till släktet Pollachius av dess familj Gadidae.

Pollock var inte lika populär som sik tills de senaste åren på grund av överfiske av torsk och kolja fisk. På grund av detta har Pollock ökat efterfrågan istället för att bara vara ett alternativ till torsk och kolja. Det var särskilt populär i Norge tidigare, men har haft en större konsumtion i Tyskland, Korea och Storbritannien. Pollock distribueras antingen färska eller frysta, mestadels klippa som filéer, men det är också beredd som malet, saltat eller rökt.

Sammanfattning:

1. Hake och Pollock är båda sorterna av vitfisk.
2. Det finns omkring 12 arter av kummel jämfört med två av Pollock (Alaska och norska Pollock faktiskt ett annat släkte).
3. Hake är populärt i delar av Europa som Frankrike, Italien, Portugal och Spanien; Pollock är populär i Alaska och Norge men växer i efterfrågan i områden i Tyskland, Korea och Storbritannien som ett alternativ till Cod.