Skillnaden mellan kvinnliga och manliga KrabborKvinnliga och manliga Krabbor

Majoriteten av konsumenterna äter krabbor utan att fråga om de äter manliga eller kvinnliga krabbor. Visst kan de 't säga som en man och som ISN' t. Att lägga till förvirring, kan egenskaperna hos vissa krabbor också variera beroende på deras specifika art. Icke desto mindre, antingen en smakar säkert bra. Det 'är knappast någon smak skillnad också.

Det finns dock subtila skillnader att hålla utkik efter så att du kan skilja kön krabba du 're äta.

I allmänhet, en av de mest märkbara skillnader är storleken på klon. Vinkarkrabbor, till exempel, kännetecknas av hanar som har en av sina klor söker större än den andra en. Honor har relativt mindre klor och båda har samma storlek.

För de flesta av de andra krabba varianter, men du kan bara göra en allmän inspektion av sina underbellies. Detta område, som ibland kallas krabba 'svans, flik, eller buken, är en bra kännetecken för att upptäcka krabba' s kön. Och så, om du noggrant undersöka markeringarna under, kommer du att märka att kvinnliga krabbor är de som har en kupolformad buk precis vad den övre kupolen på Whitehouse ser ut. Det är därför mer rundad och mindre falliska än den manliga krabba 's Underbelly markeringar. Genom Däremot hankrabbor har triangulära eller mindre flikar. Det ser nästan ut som en raket står vertikalt upprätt eller hur Washington monumentet verkar vara.I samband med krabba fliken, oftast kvinnliga krabba har sina ägg stoppade in mellan hennes kropp och hennes flik. Och så, om sårbara delen av krabba verkar vara skjuter med några korniga och gulaktig material, troligen dessa är hennes befruktade ägg.

När det gäller klo färg, vissa krabba arter som de blå krabbor, har olika klo färger. Majoriteten, om inte alla, av de manliga blå krabbor har blåfärgade klo tips medan kvinnliga krabbor har rödaktig klo tips.

Allt som allt, de bästa sätten att skilja hane från kvinnliga krabbor är:

1. För spelman krabbor, leta efter förekomst av ett onormalt större klo än den andra hos män i motsats till de mindre och mer lika stora klor bland kvinnliga spelman krabbor.
2. Man krabbor har en mindre, mer triangulärt eller raketformade Underbelly markeringar jämfört med kvinnliga krabbor 'bredare eller kupolliknande märkning.
3. En kvinnlig krabba visas oftast ha några befruktade ägg instoppade i-mellan kroppen och klaff.