Skillnaden mellan Lily och LotusLilja vs Lotus

Alla har sett vackra liljor och lotuses i dammar, men utan att veta vilken som är en lilja och som en är en lotusblomma. Är det möjligt att skilja en lilja från en lotusblomma genom att bara titta på dem? Ja, det är möjligt och mycket lätt att säga vilken som är en lilja och som en är en lotusblomma.

Ett av de enklaste sätten att differentiera en lilja och lotus avstånd är genom att titta på bladen. Bladen av lilja sitter plant på vattnet medan bladen av lotus stiga över vattnet cirka fyra fot över vattennivån. Dessutom lilja blommor flyter på vattenytan medan lotusblommor fram bara ur vattnet. Dessa är de enkla sätt på vilka en lilja och lotus kan särskiljas från ett avstånd.

När man talar på ett vetenskapligt sätt, tillhör lilja för vattenmiljön grupp av blommande växter som tillhör Nymphaeaceae familjen. Lotus, som vetenskapligt kallas Nelumbo tillhör Nelumbonaceae familjen.

En annan skillnad som kan ses mellan en lilja och en lotus är i pistill eller hondelen. Till skillnad från den lilja blomma, har lotus en tunnformad carpel som är inbäddat i ett expanderat kärl. Lotusblomma har också en androecial ring som är utmärkande för Lotus.Lotus växter producerar ros eller vita blommor medan lilja blommor kommer i vitt och rosa färger. Lily blommor är kända för att komma med många kronblad jämfört med en lotusblomma.

Lily växter växer i grumliga vatten såsom dammar och grunda vattendrag. Lotuses växer i grunda dammar och träsk.

Sammanfattning:

1. Bladen av lilja sitter plant på vattnet medan bladen av lotus stiga över vattnet cirka fyra fot över vattennivån.
2. lilja blommor flyter på vattenytan medan lotusblommor fram bara ur vattnet.
3. Lily tillhör Nymphaeaceae familjen och Lotus, som vetenskapligt kallas Nelumbo, tillhör Nelumbonaceae familjen.
4. Lotus växter producerar ros eller vita blommor medan lilja blommor kommer i vitt och rosa färger.
5. Lily växter växer i grumliga vatten såsom dammar och grunda vattendrag. Lotuses växa i grunda dammar och träsk.
6. Till skillnad från den lilja blomma, har lotus en tunnformad carpel som är inbäddat i ett expanderat kärl.