Skillnaden mellan apor och människorApor vs Humans

Det är en evolutionär tro att alla människor härstammar från aporna. Huruvida detta är allmänt accepterat eller inte, det finns några som tror att skillnaderna mellan de två är också viktigt att bevisa motsatsen. Apor är allätare däggdjur som har utformats för att klättra i träd, med undantag av gorillor. Det finns för närvarande 15 arter av apor som ofta är hotade på grund av utarmning av deras naturliga livsmiljöer. Människor på andra sidan liknar gorillor i att vi inte var avsedda att klättra i träd, men vi har armar och ben som liknar apor och inga svansar.

Forskare har hittat några likheter mellan människor och apor, första är intellektuellt. Apor har ofta visat förmåga att lära och förstå, men människor verkar ha mycket mer komplexa tankar än apor. Dessutom kommer att ta hjärnan hos en människa och den hos en apa har betydande skillnader, en human 's hjärnan är mycket mer komplex och kan delas in i lober och halvkloten.
Apan kropp är lik ett mänskligt 's kroppen också. Både människor och apor har opposable tum och ett komplext nervsystemet. Emellertid har människan ett organ som apor don' t, som är den appendix. Det finns också mer hår som täcker hela kroppen av en apa, medan människohår är endast på en del av kroppen. Mänskliga och apa muskler är också lika som de båda är starka och används för att lyfta och driva stora föremål.

Kommunikation för människor görs genom att tala i olika språk, dialekter, och i vissa fall med hjälp av fysiska tecken som en demonstration av tankar. Apor kommunicerar typiskt med varandra genom fysiska tecken och högljudda grymtande ljud. Människan har försökt att lära apor hur man kommunicerar på många sätt och är säker på att apor är de enda djur som en dag kommer att kunna helt kommunicera med människor.De flesta apor nu utsatt för fara som en effekt av mänskligt ingrepp och humant sport. Antalet apor var en gång i miljoner och nu finns det mindre än 400.000 apor i världen. Överväger möjligheten att människor har hämtats från aporna, verkar det nu ironiskt att människor är nu orsaken till många apor blir hotad. Även om det kan tyckas vara många skillnader mellan människor och djur, det finns inga andra likheter mellan människor och andra djur som apor.

Sammanfattning

1. Människor sägs vara de evolutionära produkter apor. Människor är allätare däggdjur som lever i stora djungelområden inom träd, människor är däggdjur som lever i städer över hela världen.
2. Fysiskt apor behandlas i hår och deras hjärna är inte lika utvecklad som hos en människa. Apor och människor men gör har liknande strukturer organ och muskelsystem.
3. Kommunikation mellan människor sker genom språk, kommunikation mellan apor gjort med grymtande och morrar. Människor försöker att lära apor att kommunicera som människor gör.