Skillnaden mellan vit bas och Striped BassVit bas vs. randig bas

Medan vissa fisk kan vara av samma art, kan det finnas många skillnader mellan dem. Den vita basen och randig bas är utmärkta exempel på detta. Båda fisk anses nära kusiner varandra som de är i sötvatten bas familjen. Båda fisk kan hittas i några av de floder och sjöar i Florida, Georgia, Alabama, Louisiana och Mississippi. Den randiga bass är typiskt längre i längd och snyggare än den vita basen, men i Florida finns en fisk som heter solen bas som är en hybrid av både vit bas och randiga bas. Båda typerna svarar bra på flugfiske, mete och surfa gjutning. Vanliga beten och beten som både vit bas och rand bas svarar att inkludera krabbor, flugor, och blodmaskar. Båda fisk är allmänt kända, men den randiga bass är tillståndet fisk Maryland, Rhode Island, och även South Carolina.

Den vita basen är vetenskapligt namn Morone chrysops och finns i floder och reservoarer över hela USA. De är sociala fisk och ta mycket väl till beten och varje bete som de upptäcker. De ryggfenor av en vit bas är korta och nära varandra, medan kroppen är silver med brutna ränder. Den vita basen är känd för att ha en mycket framträdande underkäke. De kan växa någonstans från två till tre fot i längd och kan hittas så tung som sex pounds. Kosten för vit bas är fokuserad på djur som rör sig, kräftdjur och småfisk främst.

Den randiga basen heter vetenskapligt Morone saxatilis eller brukar kallas 'rock fisk'. De är populära av både Stilla havet och Atlanten kuster i USA, där de är vandrande fisk. Fysiskt dessa fiskar kännetecknas av sina 7 långa mörka svarta ränder som löper längs med deras silver kropp. De ryggfenor är separata och de har var upp till 10 strålar. Den typiska livsmedel av bas är någon fisk som är mindre och tillgänglig vid den tidpunkten. Intressant nog randig bas föds i sötvatten men en del väljer att tillbringa sin vuxna liv i saltvatten, men de kan leva i heller.Båda fisk liknar varandra i sitt beteende och manér, men annorlunda fysiskt.
Sammanfattning

1. vit bas och ränder bas är från samma familj som finns i olika floder och reservoarer över hela landet.
2. randig bas är längre än den vita basen och har långa svarta, fasta ränder längs med sin kropp. De vita bass 'ryggfenor är korta och nära varandra, medan den randiga bass' fenor är långt ifrån varandra.
3. Både randiga och vit bas har skapat en hybrid art kallas solsken fisk, populärt i Florida.