Skillnaden mellan en Filly och a Mare en Filly vs a Mare

Hästar är traskat däggdjur som utvecklats från en liten, multi-toed djur i en stor, enda toed djur som vi ser idag. De tämjdes i 4000 f.Kr., och i dag finns det endast ett fåtal typer av hästar som finns kvar i naturen, Przewalskis 's häst och vilda hästar som kom från domesticerade hästar som lever i det vilda.

De är mycket snabba varelser och har en mycket bra känsla av balans som gör det möjligt för dem att fly rovdjur. De är också kunna sova antingen står upp eller ligger ned. Här är de olika namn som hästar i olika stadier:

? Föl, som är en manlig eller kvinnlig häst som är mindre än ett år gamla. Det kallas också ett diande, och sedan det har avvanda det kallas en weanling.
? Yearling, är detta en manlig eller kvinnlig häst som är ett år gammal.
? Colt, som är en fyra-årig manlig häst.
? Hingst, som är en fyra år gammal eller äldre häst som inte är kastrerade.
? Valack, är detta en kastrerad hane häst i alla åldrar.
? Sto, vilket är en ung och inte paras kvinnliga häst i åldrarna 1-4.
? Mare, som är en kvinnlig häst som är fyra år eller äldre. De är kvinnliga hästar som har fötts upp.

I vissa fall är ett sto definieras som en ung kvinnlig häst mindre än tre år gammal, men den definition som används oftast är att det är en ung kvinnlig häst i åldern fem år eller mindre. Ett sto, å andra sidan, definieras som en vuxen hona häst i åldern fem år eller äldre.

Dessa termer används också för att beskriva andra kvinnliga hästdjur som mulor och zebror. Ston föds, och de bär sina barn under 11 månader. De brukar bara producera en föl för varje graviditet även om det finns sällsynta fall av tvillingfödslar.Även ston är redan könsmogna vid en ålder av två, är de inte uppfödda förrän de har slutat växa. Detta sker vid fyra års ålder och framåt eller tills de är redan ston. Ston kan producera föl tills tjugoårsåldern.

Både ston används för hästkapplöpning. Vid två års ålder, kan ett sto tränas för racing. Ston är intelligenta, modiga, och lätt att hantera så att de är lämpliga för hästkapplöpning. Även om de kan bli oroliga när separerade från sina föl, är de inte lätt distraherad under tävlingarna och är mycket lojala mot sina ryttare.

Sammanfattning:

1. En sto är en ung kvinnlig häst som antingen kan vara yngre än tre eller fem, medan ett sto är en vuxen hona häst som är fyra till fem år eller äldre.
2. Även om en sto är redan könsmogen vid två års ålder, är de inte uppfödda tills de når åtminstone fyra års ålder.