Skillnaden mellan fiskar och reptilerFisk vs Reptiler

En fisk är ett djur som lever bara i vattnet, medan en reptil bor i både land och vatten. En fisk är en vattenlevande ryggradsdjur som är kallblodiga eller växelvarma. Den reptil är också en kall blodiga djur som omfattas av scutes eller skalor. Fiskar har även våg, även om de är frånvarande i broskfiskar. De har parade eller oparade fenor, medan reptiler har små ben för lemmar. Fisk finns rikligt i havet eller i sötvatten. Du kan se reptiler i vatten eller på land som krokodiler och alligatorer i floder och ödlor och kameleonter i ditt hus eller trädgård. Några exempel på fisk är nejonöga, hajar, ray fisk etc, medan ödlor, krokodiler, ormar, sköldpaddor etc är reptiler.

Reptiler är oftast Oviparous, det vill säga de lägger ägg, även om många av de kräldjursarter ger också levande föda. Detta är inte fallet med fisk som utvecklar ägg utanför kroppen med yttre befruktning sker. Flänsarna av fisk faktiskt modifierade lemmar som har justerats för simning. Reptiler har klor på fötterna (med undantag för de benlösa ödlor). Deras ägg är fostervatten, vilket gör dem lämpliga för att lägga ägg på land. Fisk andas genom gälar som är gjorda av tråd som strukturer som kallas trådar. De gulp i frisk luft från munnen och släpp den genom gälarna. Reptiler har en fast skalle med nasala öppningar; de har lungor som är ventilerade genom axiell muskulatur.

I själva verket, med tanke på evolutionsteorin, fisk var en dominerande formen av marint liv som så småningom flyttade till utvecklas till reptiler och andra landryggradsdjuren. Reptiler har i allmänhet en tre kammar hjärta med Atria en partitionerad kammare och två artärer. I motsats till detta, är hjärtat av fisk två kamrar organ som gör det möjligt för blodcirkulationen genom förmaket i ventrikeln. Utsöndringssystem reptiler utförs av båda njurarna, som inte kan producera urin. Hence, är absorption vatten i reptiler utförs av kolon. Fisk sprida sin kvävehaltigt avfall genom gälarna. Saltvatten fisk förlorar vatten genom osmos.Sammanfattning

Fisk lever bara i vatten; reptiler kan leva i både land och vatten
Fisk har rygg- eller bukfenor för transport; reptiler har förkortade lemmar om varuändamål
Reptiler har tre kamrar hjärta, medan fisk har en två kammar hjärta