Skillnaden mellan Kitten och kattKattunge vs Cat

Det finns en hel del skillnader mellan en kattunge och en katt. Bortsett från det uppenbara ålder skillnad, de två har sin egen säregna uppsättning egenskaper också.

Feliscatus, det vetenskapliga namnet för en gemensam katt, är en domesticerade djur som många betraktar som en typ av katt. Det är älskad av människor på grund av sin sociala kompetens, kamratskap, och förmåga att parera ohyra och andra hus skadedjur. Katter klassificeras som nattliga rovdjur och är köttätande i naturen. De är också vördas för deras ökad hörsel och lukt.

Kattungar är barn katter. Fysiskt, kattungar inte kan öppna sina ögon under första levnadsveckan. De är oförmögna att kontrollera eller justera sin kroppstemperatur och är oförmögna att uträtta sina behov eller kissa vid denna tidpunkt. Att vara ung, kan kattungarna också kallas 'ungar' Även om namnet 'kitten' är mer vanligt förekommande.

De flesta anser att katter som kattungar om de fortfarande är mindre än ett år. Men vissa veterinärer säger att en kattunge redan kan betraktas som en katt när den når åtta eller nio månader. Detta är vanligtvis scenen där fysisk tillväxt saktar ner till den punkt att stoppa. Denna åldersskillnad är också grunden för hur kattlivsmedelsföretag kategoriserar sina produkter.

I detta sammanhang, kattunge husdjur livsmedel innehåller extra kalorier i form av fett för att hjälpa näring energikraven för den snabbt växande kattunge. Vuxna kattmatar redan balanseras i fett eftersom en extra tillsats av en sådan lätt kommer att leda till fetma. Det är också viktigt att notera att vissa kattraser mogna snabbare än andra.Behoven hos en kattunge är nästan densamma som för valpen. Det 'är därför de behöver mer tid och uppmärksamhet än sina vuxna motsvarigheter. Även om de är i allmänhet sötare än katter, kattungar är mycket livlig och gillar att spela på soffan och ordna dina vackra blomsterarrangemang. Detta är särskilt viktigt när man överväger en vuxen katt över en omogen kattunge för antagande.

Katter lösa snabbare och är mer tålamod med människor som gör dem idealiska för dina barn att leka med. De kommer bara dra sig undan när de inser att något är redan för mycket för dem. Om du någonsin har en befintlig husdjur hemma, ta in en katt i stället för en kattunge är bäst eftersom din dominanta husdjur kan förväxla det som mat eller en leksak. Katter är redan kunna sätta gränser med hundar runt dem.

Sammanfattning:

1. kattungar i allmänhet betraktas som en ung katt som är yngre än ett år.
2. Kattungar behöver extra kalorier i deras diet på grund av deras snabba tillväxt mönster.
3. kattungar behöver mer uppmärksamhet och är mer lekfull än sina vuxna motsvarigheter.