Skillnaden mellan Twister och TornadoTwister vs tromb

Tromber är kända för att vara en av de mest destruktiva stormar, om inte den mest destruktiva. Dessa spinning vindar förstörelse kan gå en bra bit över 200 km / h och, ibland, kan vara mer än en mil bred. Som vi alla vet, ibland hör vi termen 'bedragare' också. Det kan tyckas att snoddgivaren och tromben orsaka samma mängd förstörelse beroende på deras styrkor. Under dessa tider, kan det komma till våra sinnen, vad är skillnaden mellan en tromb och en twister?

Tornados och Twisters är kapabla att göra samma mängd skador, orsakar samma mängd förödelse, och om sett, de ser ganska lika. Det är för att tromber och twisters är desamma. Uttrycket 'snoddgivaren' är bara slang för 'tromb' på grund av hur den fungerar. Det är tekniskt en snabbt vrida virvel att det mesta av tidsvinster styrka när den rör sig längs marken.

'Tornado' är i allmänhet den term som används av meteorologer, men. Så med detta, finns det ingen anledning att ställa oss längre vad skillnaden mellan en tromb och twister är eftersom de är alla i alla fall. Den andra frågan som kan komma upp är, hur de bildas?

Först och främst, är en tromb en snurrande pelare av luft bildas på grund kall luft från himlen möter med den varma luften på land. Detta orsakar instabilitet i tryck och gör det varmare luft stiger. Efter detta händer, är en tornado sedan född i en jätte, roterande åskväder. Om du skulle märka, innan en tornado träffar land, regn och hagel börjar falla.
När tromben träffar marken börjar spinn luftmassa för att påskynda, och det snabbar upp som den suger upp allt skräp som kommer eller är i dess väg. De flesta av de tromber som vi ser är mycket synlig, och det är på grund av smuts och skräp som den plockar upp. Tromber är i allmänhet färglösa. Vissa tornados förekommer i vatten, och eftersom det är att plocka upp bara vatten, är det knappt synligt, särskilt på natten.

Nu, hur är det att vi förutsäga om en tornado eller twister skulle bilda? Svaret är, vi kan inte förutsäga den. Även några erfarna meteorologer och storm chasers har en hård tid att förutsäga om en tornado skulle göra landfall. Det enda som dessa modiga män och kvinnor kan förutsäga är den väg som det kommer att ta. När en tornado träffar, är det ostoppbara redan, och det värsta som kan hända en tornado är att växa mer och mer som det river upp landskapet. Ju mer skräp tar i, desto snabbare snurrar och bredare blir det.Emellertid ser mitten av en enorm snoddgivare är något fascinerande eftersom en stor tromb drivs av en mindre tromb i mitten av hela spinnvind massa. Det finns fortfarande en hel del mysterier som snurrar tillsammans med dessa Twisters och hur de bildas. En annan mysterium det har är hur det slutar. Fram till nu är forskarna inte förklara hur en tornado dör ut. Men så länge det går, vi är alla rätt med det, och vi vet att förstörelsen har slutat också.

Tromber är verkligen en mystisk del av naturen. Även om en del redan vet hur det bildas, fortfarande håller den en hel del mysterier. Men då, så länge som tornados fortsätter att härja, är det bäst att veta precis vad man ska göra om en twister kommer vår väg.

Sammanfattning:

1. Det finns ingen skillnad mellan en tromb och en twister.
2. Uttrycket 'twister' är bara slang för en tornado.
3. Tromber bildar på grund av varm luft möte med kall luft som orsakar instabila tryck.
4. Tromber växa som de plockar upp mer skräp.
5. tromber är i allmänhet osynlig. Vad gör det synligt är skräp och smuts det plockar upp.
6. Även om forskarna vet hur en tornado är född och hur det växer, är hur det dör fortfarande ett mysterium.