Skillnaden mellan Clam och CockleClam vs Cockle

Skaldjur har äts av människor i tusentals år nu. Idag är de en del av varje mat i alla delar av världen, särskilt de platser som ligger nära kustområdena. Skaldjur inkluderar kräftdjur som krabbor, humrar och räkor; tagghudingar som sjöborrar och sjögurkor; och mollusker som ostron, pilgrimsmusslor, musslor och hjärtmusslor.

Musslor är marina organismer eller sötvattens musslor. Skal av vilka är sammansatta av två lika delar som är förenade med varandra. Det är en term som används för att hänvisa till alla tvåskaliga mollusker, och det används också för att hänvisa till de musslor som gräver i sediment. De lever vanligen i sand eller lera, och de andas genom sifoner. De har inget huvud och inga ögon, men de är utrustade med njurar, en mun, en anus, ett hjärta och ett öppet cirkulationssystemet.

Musslor kommer i olika former och storlekar med de flesta av dem ätbara även om inte alla är lämpliga att konsumeras. Det finns två typer av musslor, nämligen; de hårt skal musslor och soft-shell musslor. Några av de hårt skalade musslor är: lite hals musslor, körsbär musslor, Manila musslor och chowder musslor.

Några av de mjuka skalade musslor är: ångfartyg musslor, razor musslor, och geoduck musslor. Dessa mjuka skal musslor är så kallade, inte för att deras skal är mjuka, men eftersom deras skal är tunna och sköra. De har en starkare smak och lukt och är bäst tillagas långsamt. De smakar typiskt söt. Att 'är därför de är bäst ätas rå, men de kan också kokas och användas som ingredienser för soppor och i andra recept.Hjärtmusslor, å andra sidan, är små, ätbara, marina tvåskaliga skaldjur. De bor i sandstränder, och deras skal är symmetriskt rund som visas hjärtformad sett från ändarna. Liksom musslor och andra blötdjur, de också gräva och bor i sanden och livnär sig på plankton. Förbereda dem för matlagning innebär noggrann tvättning för att avlägsna sanden, och de måste kokas innan de kan konsumeras, men eftersom rå hjärtmusslor har varit kända för att orsaka hepatit. De framställs genom kokning, stekning eller betning.

Det finns flera typer av hjärtmusslor som den gemensamma skrynklig eller hjärtmussla, hunden hjärtmussla som är oätliga, blodhjärtmussla som är vanligt i Korea och Malaysia, och den sanna cockle som också är känd som ägg hjärtmusslor.

Sammanfattning:

1. Musslor är tvåskaliga blötdjur som antingen kan vara sötvatten eller saltvatten medan hjärtmusslor är också tvåskaliga blötdjur som bara finns i saltvatten.
2. Musslor kommer i olika former och storlekar och används i vid bemärkelse för att hänvisa till alla tvåskaliga mollusker medan hjärtmusslor har en tydlig form som är rund och verkar hjärtformade med distinkta mönster på skalen.