Skillnad mellan manliga och kvinnliga katterMan vs. honkatter

Katter är roliga husdjur att ha. Varje katt har unika egenskaper. När det gäller beteende, tror att katter varierar beroende på ras. Men det finns många kattägare som hävdar att kön också kan göra en skillnad på de egenskaper som katter har.

Du antingen få en honkatt eller en hankatt, och båda könen har fördelar och nackdelar. Hankatter har en mer vänliga personlighet än honkatter. De kvinnliga katter har förtroende frågor. Trots att de har 'nio liv,' honkatter tenderar att vara mycket försiktig. Men som du tjänar förtroende honkatter, då du kommer att få kärlek du vill ha från dem. Det är också mycket lätt att märka att hankatter är större jämfört med honkatter.

Problemet med hankatter är att de urinera överallt. När du ser dem med sin svans pekar uppåt, hårdnande som backar upp mot väggen, betyder att det är besprutning urin. Att urin kommer att lämna en dålig lukt. Men om du har tränat katten medan det fortfarande var ung, då det kan vara disciplinerade nog att inte urinera någonstans. Du kan också prata med din veterinär att kastrera katten så att det inte kommer att urinera någonstans.

Honkatter inte spraya alltför ofta, men om du inte övervaka det ordentligt och inte har den kastrerade, så det kan lätt bli gravid. Katter kan fortplanta sig snabbt, och kattungar kan svärm ditt hus innan du vet det. Detta är anledningen till att få en honkatt spayed är mycket viktigt. Plus, utan spaying din katt kan de skapa mycket högt och motbjudande ljud när de är i värme.

Honkatter är bättre på att jaga möss, medan endast hankatter som är fasta eller har en partner är bra på jakt. Detta beror på att katten redan är fokuserad i letar efter mat. Dock är kön inte den enda grunden som katt är bättre i jakt, så don 't välja en könsrelaterat på jakt ensam.

Vissa säger att om du redan har en katt i ditt hus, är det bäst att få det motsatta könet, men detta är inte nödvändigtvis sant. Du kan också få en katt av samma kön med vad du redan har och det vann 't vara några problem.

Sammanfattning:1.

Manliga katter är vänligare än honkatter.
2.

Honkatter har förtroende frågor, medan män inte gör det.
3.

Hankatter spraya någonstans om de måste kastrerad, medan honkatter måste kastrerade eftersom de skapar högljudda ljud under värme.
4.

Manliga katter är betydligt större än de kvinnliga katter.
5.