Skillnaden mellan halvljus och helljusHalvljus vs höga balkar

Motorfordon, såsom bilar, bussar och lastbilar har strålkastare som är kopplade till stötfångaren eller huva. Dessa lampor används för att belysa eller ge ljus för att göra det möjligt för förare att se vägen när de kör i en dimma eller på natten och det finns dålig sikt.

Strålkastare är också kända som strålkastare och kan även användas på cyklar och andra än de som nämns ovan fordon, såsom tåg och flygplan. Eftersom trafikolyckor under natten är mycket vanliga, har strålkastare upplevt betydande förbättringar sedan de först infördes i början av 1900-talet.

Strålkastare kan vara en halv- eller en helljus. Låg strålkastare har en mekanism där ljuset får doppas med en spak som ligger inne i bilen. Det har lett till utvecklingen av Bilux glödlampa 1924.

Det är en enda glödlampa med helljus med helljuset, och det har också en halvljus. Före slutet av 1980, dimmer eller nedgångar var fotmanövrerad. Moderna strålkastare nu elektriskt drivna.

De är gjorda i par, placerad på motorhuven eller stötfångaren av fordon, och har både en halvljus och helljus. Det kan ha en enda lampa för varje stråle, eller det kan ha en lampa med flera funktioner.

Höga balkar kallas också huvudbalkar eller hela balkar. Ljuset som helljus ger är ljus som är avsedd att maximera ser avstånd mellan förare. Den syftar rakt fram och är lämplig för användning endast om det inte finns några andra bilar på vägen på grund av bländning kan moln åsynen av andra förare.Även för detta skäl är en hög balk inte lämplig för användning i dimma, regn eller snö. Detta är en av huvudorsakerna till trafikolyckor som kan förebyggas om förarna använder halvljus under dessa typer av väder.

En halvljus är också känd som en halvljus eller halvljus och ljusfördelningen det ger är begränsad och inte bländar andra förare. Den är lämplig för användning när det finns andra fordon på vägen speciellt mötande fordon.

Halvljus riktas antingen nedåt eller i sidled ger god sikt och mindre bländning. Ljuset som tillhandahålls av låg balkar riktar sig inte till ögonen hos andra förare.

För att förhindra felaktiga sido strålkastare från bländande drivrutiner, vänster trafik länder har låg strålkastare som doppa åt vänster medan trafik länder rätt har låg strålkastare som doppa till höger. En projektor-typ strålkastare finns nu som gör att både vänster eller höger trafik stråle.

Sammanfattning:

1. Halvljus är en strålkastare som ger ljusfördelning som ger tillräckligt med belysning med begränsad ljus riktas mot andra förare medan helljuset är en strålkastare som ger ett starkt ljus som kastas rakt fram syftar till att maximera se avstånd.
2. Höga balkar är lämpliga att använda när föraren är ensam medan halvljus är lämpliga att använda när det finns andra fordon på vägen.