Skillnaden mellan MUV och SUVMUV vs SUV

SUV (sport utility vehicles) och MUVs (multi-utility fordon) är de två bästa alternativen när det gäller all-around körning eller familjefordon. De är att föredra på grund av deras stora kapacitet att dra personer eller föremål. Den största skillnaden mellan de två är deras härstamning. Medan MUVs är i allmänhet baserade på formen av van, SUV är mer som lätta lastbilar som är helt slutna.

En av de största överklaganden av SUV är dess förmåga off road. Människor som bor på landsbygden föredrar SUV på grund av dess kraftfulla motor och 4-hjul eller fyrhjulsdrift funktionen. Även om många SUV fortfarande kvar AWD, många av de mer familjeorienterade modeller har nu RWD (bakhjulsdrift). I jämförelse, inte MUVs inte riktigt har AWD och avstå RWD för enklare FWD (framhjulsdrift). FWD är mer kompakt eftersom det inte finns något behov av en lång drivaxel som tar upp plats. Detta frigör mer utrymme för kabinen och minskar den totala vikten. Eftersom framhjulen används för både styrning och drivning av fordonet, MUVs är inte tillrådligt att i dålig terräng.

I allmänhet, MUVs är mycket billigare än SUV på fler än ett sätt. Den initiala kostnaden är mycket mindre eftersom de flesta MUVs har mindre motorer än SUVs, och den förenklade layout minskar antalet rörliga delar. Färre rörliga delar också översätta till färre delar som kan misslyckas och därmed minskade kostnader service. Och sedan finns det frågan om bränsleförbrukningen. Eftersom den ekonomiska nedgången tar en vägtull på alla, har folk börjat överge sina SUV på grund av sin mycket dålig körsträcka. MUVs, med sina mindre och mer bränslesnåla motorer, är det mer attraktivt alternativ för familjer som söker ett fordon som skulle passa alla inklusive vissa redskap.Den allmänna trenden i bilar är förmodligen kommer att fortsätta även om ekonomin förbättras. Människor är på väg bort från bränsleslukarna som SUV till mer rimliga fordon som MUVs. Offroad och dragkapacitet är övergiven för bränsleeffektivitet. Det 'är inte som det är en stor förlust, med tanke på att majoriteten av SUV förare är kvinnor som alltid är på betongvägar.

Sammanfattning:

1. MUVs är baserade på van medan SUVs är härledda från lätta lastbilar.
2. MUVs är FWD medan SUVs är RWD eller AWD.
3. SUV rättvis bättre väg än MUVs.
4. SUV är dyrare än MUVs.