Skillnaden mellan Honda Accord och Hyundai GenesisHonda Accord vs. Hyundai Genesis

Asiatiska märken är temat för detta fordon jämförelse, och vi grop koreanska Hyundai Genesis mot den japanska Honda Accord. I en värld av fordonsteknik, dessa två grannar är världar isär, eftersom Japan 's Honda är känt för att producera benchmark fordon för andra att efterlikna. Låt' s ta reda på om korean har lärt sig ett och annat om sina grannar.

Vi fokuserar på basmodeller för varje bilmärke, eftersom Genesis tillhör lyxiga sedanmodell kategori. Med detta sagt, kan det redan låter som en obalans, och det faktiskt är, men det är vad jämförelser är för C för att hitta den svaga punkten av en, att den andra inte har.

Vi börjar med den framhjulsdrivna Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-fyra motor, parat sig till en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Den producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är ganska sparsam motor med en bränsleförbrukning på 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Det föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Samtidigt är Hyundai Genesis drivs av en 3. 8L V6, 24 ventilsmotor, som har en maximal hästkrafter 290, uppnås vid bara 6200rpm. Att mängden effekt överförs till bakhjulen via en 6-växlad automatlåda, och med tanke på det är en V6-motor, är det fortfarande kan ge dess förare en bränsleeffektivitet betyget 21mpg. Utgångspriset för Genesis är $ 33.000.

Motorer åt sidan, är säkerheten en av de yttersta oro i dessa dagar, och köpare kommer att vara glad att veta att båda bilarna erbjuder standard 4-hjuls ABS, om ventilerade skivbromsar. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60-runt-däck. Genesis, under tiden, väger in på 3748lbs., Och bär storlek 225 / 55R17 däck och fälgar.Man måste komma ihåg dock att all data är för instegsmodeller enbart för båda biltillverkarna. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden, även om mer än som är tillgänglig för en av dessa bilar. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem. Genesis är tillgänglig i två trims, nämligen, den 3. 8L och 4. 6L.

Den 4. 6L är utrustad med en standard 4. 6-liters V8-motor som uppnår en jättestor 375 hästkrafter, som levereras via en 6-växlad automatlåda växellåda med överväxel. Båda trim är fyllda med avancerade funktioner, såsom dubbla zon automatisk klimatkontroll, läderklädsel, uppvärmda framsäten och en sju högtalare ljudsystem med satellitradio och iPod-kompatibilitet.

Förutom de generösa bekvämligheter, kommer ett bli överraskad av denna bil 's oklanderlig byggkvalitet, och till förmånligt pris för en bil som tillhör den kräsna lyx avdelning, är det en stjäla.