Skillnaden mellan Mazda 3 och 6Mazda 3 vs 6

Mazda 3 eller Mazda 6? Vilket är bättre? Låt 's krita ut en del av skillnaderna i de båda modellerna att ta reda på vilka är ett värde för pengarna.

Mazda 3 är utformad och importeras från Hiroshima, Japan medan Mazda 6 är byggd i Flat Rock, Michigan. Mazda 6 är tyngre än Mazda 3 som indikerar att Mazda 6 ger mer skydd vid en krock än Mazda 3. Mazda 6 har fram förare och passagerare krockkuddar samt sida och sidokrockkuddar gardin. Den automatiska bromssystemet och månen tak tillhandahålls inte som standard i Mazda 6; emellertid är det erbjuds i sportpaket för extra pengar som är ca $ 2500 för båda. Mazda 6 har standard luftkonditionering som inte erbjuds i en Mazda 3.

Ratten och instrumentbrädan utformningen av Mazda 3 och 6 är nästan identiska. Belysningar av varvräknare och andra indikatorer är i en blek orange färg som inte är så attraktiv och livlig som i Mazda 3. Mazda 6 har en automatisk klimatkontroll funktion som Mazda 3 modell saknar. I Mazda 6 är mittkonsolen mellan förarsätet och det främre passagerarsätet som syftar till att se attraktiv och trevlig. Mazda 6 har musiksystem knappar och farthållarens knappar på ratten som är mycket praktiskt. Kvaliteten på högtalarsystemet är ganska bra jämfört med högtalarsystemet i Mazda 3.

Motorn i Mazda 6 utför med entusiasm med en 220 HP och 192lbs.ft. av vridmoment. När det gäller motorns prestanda Mazda 6 kommer definitivt slå en Mazda 3 ned med en ganska stark punch. Men om hästkrafter är hög, kommer du att få betala mer i dina försäkringspremier.

Däcken i Mazda 3 och Mazda 6 är densamma. Bränsletanken av Mazda 6 är större än Mazda 3, vilket innebär att du kommer att hamna förbränner mer pengar varje gång du fyller din Mazda 6 tank.

Alla som vill uppgradera från en kompakt till medelstora sedan kan överväga en Mazda 6 som ett bra alternativ.

Sammanfattning:1. Mazda 6 är tyngre än Mazda 3.

2. Mazda 6 har en automatisk klimatkontroll funktion som inte finns i Mazda 3.

3. Mazda 6 har musiksystem knappar och farthållarens knappar på styr

hjul.

4. motorns prestanda av Mazda 6 är bättre än en Mazda 3.