Skillnaden mellan Honda Accord och Pontiac G6Honda Accord vs. Pontiac G6

Amerikanmuskel kontra japanska finess C som verkar vara temat för denna bil jämförelse. Konkurrenterna i korthet, är Pontiac G6 mot anspråkslös Honda Accord. I alla frågor om rättvisa, fokuserar vi på entréplanet trim för båda varumärkena. Fortsätt att läsa och du kommer säkert att hitta resultatet lite förvånande.

För det första, vi tar på Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-fyra motor som är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Detta sparsam V-TEC motorn har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för kombinerad stad och landsvägskörning. Tillverkaren 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Pontic G6, kostar $ 20.490, är ​​utrustad med en standard 2. 4-liters inline-fyra motor, som är i stånd att nå 164hp vid 6400rpm, genom en 4-växlad automatlåda. Det är överraskande bränsleeffektiva, precis som Accord, med en 25mpg rating.

Vissa likheter för både ingångsnivå bilar inkluderar: 4-hjuls ABS som en primär standard säkerhetsfunktion, framhjulsdrivlinan, ventilerade skivbromsar på alla hörn, och upp till 5 passagerare kabinutrymme. För övrigt är allt annorlunda, såsom tjänstevikt, varvid Accord LX väger in på en något trimmer 3230 pund., Jämfört med Pontiac 's 3305lbs av massa. Däck och fälgar skiljer sig också av bara millimeter, med Accord klädd i 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60 all-säsongen däck, och G6 bär 215/55 stora gummi över 17-tums fälgar.Det bör noteras dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Pontiac G6 finns i 6 trim, som sträcker sig från basen sedan till GT cabriolet, som är utrustad med en 3. 5-liters V6-motor som kannor ut 217 hästkrafter. En 4-växlad automatlåda med överväxel är standard för detta trim nivå.