Skillnaden mellan EK och EGEK vs EG

Import tuning har varit en av de stora hobbies åtnjuter de stora pojkarna. Den prestation att vända en vanlig, inget-special, vardagliga funktionell bil till en första plats efterbehandlare, med snygga utseende, är helt enkelt värt besväret. Det finns en hel del bilar gynnas i denna kultur, och vi kommer att försöka skilja mellan de två Honda favoriter '' EK och EG.

1992, som den femte generationen av Honda Civic bilar, var EG Civic introduceras. EG har utformats med förbättrade dimensioner, och mest betydelsefullt, bättre aerodynamiska styling från tidigare Civic-modeller.

EK Civic debuterade senare under 1996 (sjätte generationen), och sedan dess, precis som sin EG föregångare, blev det en av de mer populära typer av bil på avstämnings kultur, och det är mycket utsatta för 'modding', från exteriörer och estetik till resultatorienterade modifikationer såsom hydraulik och motorbyte.

Racing modifierade eks och sysselsättningsriktlinjerna är också vanliga, som de har utsatts för alla typer av tävlingar, som autocross, dra och super varv strider. Det är din typiska 'pimped' bil på gatorna. Emellertid har det observerats, att sysselsättningsriktlinjerna finns mer på spåren. Detta är kanske på grund av dess mindre ram och lättare chassi. Prestandamässigt åkare tycker att det är mer fördelaktigt.

EK har en beefier chassi, och är något större. Den har också mer säkerhetsutrustning. Emellertid bör det noteras att trots av storleks- och viktskillnader, har EK ungefär samma potential som EG.

Däremot har det förekommit rapporter om att EK ger bättre hantering och utklassar EG i denna aspekt. Enligt vissa konton, är EG mer av en friktionsracer, eller bättre på racing i raka linjer. Ändå kommer tuners hävda att det beror på ett 's tekniska förmåga att kompensera för den nackdel om det var sant.En annan anledning till att vissa auto entusiaster kan gynna EG över EK, är på grund av tillgängligheten och överkomliga delar. EG delar är lite mer på billigare sida, och mer kan erhållas. Således, det finns mer att man kan göra med EG än EK.

Sammanfattning:

1. EG kom först, eftersom det infördes 1992 (femte generationen). Den EG debuterade fyra år senare, som Civic 's sjätte generationen av bilar.

2. EG är lättare och mindre än EK, som är i huvudsak anledningen till att det är uppfödd mer än EK.

3. EG delar är mer tillgängliga, och något billigare än EK 's.