Skillnaden mellan Axel tillbaka och Cat TillbakaAxle Tillbaka vs Cat Tillbaka

Bilar är de mest välkända leksaker av de 'stora pojkarna'. När folk talar om sina bilar, är det antingen om en förbättring av hastighet och kraft, eller estetik ändringar och övergripande utseende. Människor kommer att spendera pengar på dessa saker, och den vanligaste källan av förvirring är ämnet för att ändra och förbättra avgassystemet.

Många människor tror att gå katt tillbaka kommer att göra sina bilar prestera bättre, det vill säga att få hästkrafter (hk). Detta är mycket diskutabelt bland bil aficionados, med vissa hävdar en 5-10 hk vinst med katt tillbaka installerad; medan andra håller, och hävdar att det inte blir någon skillnad eller ytterligare effektfördelar. De kommer även ändra avgassystemet och jämför bara för att bevisa det.

Tekniskt katt tillbaka hänvisar till delar före eller efter katalysatorn (beroende på hur man ser på det). Det 'är därför det heter så. Katten tillbaka installationen är mycket mer komplicerat, eftersom det krävs en ersättning av hela rörsystemet. Det kommer att involvera halsdukar, tips, resonatorer och avgasrör.

Med eller installation, en axel tillbaka som ett avgassystem, i huvudsak kommer att ge samma effekt fördelar. Det är också billigare, och medför en enklare installation. installation axel tillbaka bara innebära att byta ut ljuddämparen och tips. Detta är gångbart alternativ om du föredrar att hålla bilen lager ungefär samma, eftersom rören är i allmänhet endast avlägsnas vid axel korsningen.

Ändå kommer folk fortfarande att försöka gå med katten tillbaka för att osäkra hk vinst. Katt ryggar är ganska dyra, men om det är något visst om avgassystemet, är det en förbättring av ljudet. Ändå kan det fortfarande vara subjektiv, eftersom olika människor föredrar olika ljud.

Om ytterligare prestanda verkligen önskas, en väl utformad katt tillbaka sägs bringa det extra 'umph'. Den totala system bil måste studeras och utforma processen av avgassystemet lämnas till proffs.Extrem modifiera, eller helt enkelt kallas 'modding', innebär ofta katt tillbaka installationer. Ändringar som att gå 'sanna duals' kommer att innebära katt tillbaka ersättning.

Sammanfattning:

1. En axel tillbaka ersättning endast innebära avlägsnande av rör vid axel korsningen, medan katten tillbaka handlar om att ersätta flera av rörsystemet, vilket är typiskt för hela partiet efter katalysatorn.

2. Förmodligen kommer katt tillbaka installation lägga till fler hästkrafter, men många acceptera att med en väl genomtänkt design och kvalitet på produktionen, kommer det att finnas betydande hk vinst.

3. Axel tillbaka inte lova något om extra kraft, men är betydligt billigare än katten tillbaka.