Skillnaden mellan BHP och TorqueBhp vs Vridmoment
När man läser om en bil 'specifikationer, är den mest populära statistik som vi ofta presenteras med BHP eller hästkrafter. Detta är ett mått på hur mycket ström i bilen' motor kan faktiskt generera. En annan, men mindre känd statistik är vridmomentet, som är ett mått på hur mycket vridkraft kan alstras på vevaxeln. Vridmomentet är faktiskt en fysisk kvantitet som kan mätas medan BHP är ett härlett mängd som är produkten av vridmoment och varvtal. Alla fysiken prat är lite svårt att relatera till den verkliga världen och hur det faktiskt påverkar ett fordon 'prestanda, så låt' s göra några jämförelser.

Vridmomentet är en viktigare värde än BHP när du funderar på acceleration. Ta till exempel en gaffeltruck som har en hel del vridmoment vid låga varvtal. Det kan vara snabb att accelerera, men den når sin toppfart ganska snabbt eftersom det är ganska låg. Även om det inte kan springa mycket snabbt, är det möjligt att accelerera stora belastningar utan problem. Om du rem samma mängd vikt på bilen, kan du ta reda på att få bilen igång är lite av ett problem.

Å andra sidan, är en F1-tävlingsbilen det bästa exemplet för att illustrera hur BHP avser närmare hastighet än vridmoment. En F1-bil genererar en hel del BHP när det är redan på väg med höga hastigheter. Även om det inte producerar en hel del moment, de enorma varvtal kompensera producera hög BHP. Om du 've märkt F1 racerbilar är inte riktigt så galleriets vid start från stillastående och de kan ta ett tag innan de kan nå toppfart. Det beror på att de har väldigt lite vridmoment vid låga varvtal.En gata bil är det perfekta äktenskapet mellan vridmoment och BHP. Den har tillräckligt med vridmoment för att snabbt accelerera måttliga belastningar samtidigt som fortfarande har tillräckligt BHP vid höga varvtal för att ge hög hastighet körning. Även om motorn gör allt arbete, är det redskap som skulle avgöra om din bil är riktad mot att tillhandahålla en mycket vridmoment eller en hel del BHP.

Sammanfattning:
1. Vridmomentet är en mätbar mängd medan BHP är helt enkelt beräknas utifrån vridmoment och varvtal
2. Vridmomentet är mycket lättare att relatera till acceleration och kraft jämfört med BHP