Skillnaden mellan Nissan Teana och Honda AccordHonda Accord vs Nissan Teana

En bil med något annat namn är fortfarande en bil. Detta gäller för de flesta biltillverkare, eftersom de ofta tillgripa ge en viss bil ett annat namn, beroende på i vilket land den säljs bara för att dess namn 't låter rätt för just den platsen. Ett bilföretag, ökänd för att göra detta, är Nissan Motors, och här har vi ett exempel i form av Nissan Teana, som säljs i Japan med det namnet, men är rebadged som Nissan Altima i länder utanför Asien, som Storbritannien, USA och Australien .

Att vara en medelstora sedan med framhjulsdrift, hör det till samma kategori som den regerande medelstora kategori champ C Honda Accord. Således är det enda rätta att vi jämför de båda bilarna för att se vilka man kan ge det bästa värdet för pengarna.

Nissan Teana, beroende på vilket land det marknadsförs, har ett utropspris på $ 19.900 för basmodellen, och för att du får 2. 5L inline-fyra motor, med en 4-växlad steglös automatlåda, som sänder 175 hästkrafter vid 5600rpm till framhjulen. Denna motor har en bränsleekonomi rating på cirka 27 mpg, trots att det är en smula tyngre än Accord, som väger in på 3295lbs. Dess heft stöds av 205/65 stora däck på 16-tums fälgar.

Fyrhjulig ABS med bromsassistans, stabilitetskontroll och krockkuddar är bara några av de vanliga säkerhetsfunktioner hittar du i Teana.Går vidare till Honda Accord, börjar det med posten nivå LX, som har en 2. 4L inline-4 som är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Detta 4-cylindrig motor ger en bränsleekonomi 25 mpg för både stad och landsvägskörning. Den har en ljusare tjänstevikt på 3230 pund., Som stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck. Som med Nissan, dess säkerhetsfunktioner inkluderar 4-hjuls ABS på ventilerade skivbromsar, massor av krockkuddar och ett utmärkt krocktest betyg. Honda 's föreslagna priset för den här posten nivå trim börjar på $ 21.765.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Samtidigt är Nissan Teana erbjuds i tre trim, nämligen basen 200XL, den uppgraderade 250XL med 182hp 2. 5L V6 motor, och top-end 350XV med 251hp 3. 5L V6 motor, som är komplett med lyxiga bekvämligheter man kan oftast hittar i ett europeiskt spec fordon.